Ezektől tűnik kisebbnek a lakás!
2023. február 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezektől tűnik kisebbnek a lakás!

A kicsi alapterületű szoba vagy otthon berendezése mindig nagyobb kihívás, mint amikor tágas tér áll a rendelkezésünkre.

Pár alapvető szabály betartásával azonban sokat javíthatunk az összképen, sőt, még azt is elérhetjük, hogy tágasabbnak tűnjön a lakás.

Hiba #1: Túl nagyok (vagy éppen túl kicsik) a bútorok

Ha nincs túl nagy étkezőnk, akkor ne rontsunk tovább a helyzeten azzal, hogy óriási ebédlőasztalt teszünk középre, székekkel. Helyette inkább egy kinyitható asztal és könnyű, légies tervezésű székek mellett tegyük le a voksunkat.

butor.JPG

Hiba #2: Külön funkciók

Az apró lakás berendezésekor érdemes törekedni a többfunkciós bútorokra. Ne csak a fent említett ebédlőasztalra gondoljunk ilyenkor: legyen az íróasztal is kinyitható illetve összecsukható, a kanapé ágyneműtartós és fekhellyé alakítható. Így még több helyet tudunk megspórolni akkor, amikor ezek a bútorok nincsenek használatban.

Hiba #3: Sötét színek

A sötét árnyalatok nagyon összenyomják a teret, így érdemes világos bútorokban és dekorációban gondolkodni. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak a fehér szín jöhet szóba, ám a fontosabb bútorok, illetve a falszínek, függönyök és szőnyegek kiválasztásakor jobb, ha a világosabb tónusokban gondolkodunk.

szinek_1.jpg

Hiba #4: Nincs mindennek meg a helye

Az apró helyiségekben könnyen kialakul a rendetlenség, ami nem segít a helyzeten, hiszen az apró tér még inkább apróbb lesz. A megoldás az, hogy tényleg csak az legyen elől, amit napi szinten használunk, minden másnak keressünk helyet, és tegyük is oda.

Hiba #5: Kihasználatlan terek vannak

Törekedjünk arra, hogy minden helyet használjunk ki. Például, ha lehetőségünk van rá, akkor a hálószobába kerüljenek magas szekrények, a fürdőbe óriási tükör, és tegyünk polcokat mindenhova, ahol csak tárolni szeretnénk valamit. A sarkokról se feledkezzünk meg!

Hiba #6: Nem megfelelő a világítás

A szakemberek szerint a tágas tér egyik kulcsa a jól megválasztott világítás: fontos, hogy erős fényük legyen, és jó helyekre helyezzük őket. Érdemes szakember véleményét is kikérni akár, mert a profin kialakított világítás rengeteget javíthat a közérzetünkön.

vilagitas_1.jpg

Ha a kicsi lakásod felújításához is kedvet kaptál, és kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5618022664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása