4+1 tipp, hogyan lehet egy fürdőszobát tágasabbá tenni
2022. február 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4+1 tipp, hogyan lehet egy fürdőszobát tágasabbá tenni

Ki ne szeretne nagyobb teret magának a fürdőszobájában? Sajnos azonban a legtöbb esetben mindez nem megvalósítható fizikailag. Nem lehetetlen azonban világosabbá és ezáltal optikailag nagyobbá tenni a teret. Ehhez következik 4 apró, praktikus ötlet és 1 bónusz tipp, hogy átalakíthasd a rendelkezésre álló teret.

Világosságra fel

Amennyiben a fürdőszobát túl kicsinek és sötétnek találjuk, mindenképpen érdemes elgondolkodni plusz lámpatesteken, hangulatvilágításokon, amelyek tágíthatják a rendelkezésre álló teret. Ha ugyanis egy területet alig világítunk meg, akkor könnyedén tűnhet sokkal kisebbnek, mint amekkora valójában. Nyugodtan helyezzünk a tükör fölé egy erősebb lámpát, de ma már a kád szélére is kaphatunk külünböző LED-es csíkokat.

zuhanykabinszaniter-lakaskultura-furdoszoba-836x557.jpg

Fehér színt mindenhova

Nagy hatással van a fehér szín is a kisebb méretű helyiségekre. Az otthonunk ezen területén rendkívül fontos, hogy megfelelő árnyalat kerüljön a falra, hiszen csak így növelhetjük meg optimálisan a teret. Nem árt továbbá a fürdőszoba bútorok választéka esetén is inkább ezt a színt keresni, amit aztán ki lehet egészíteni bármilyen vidámabb árnyalatú pipereholmival.

Szereljünk fel tükröket

A fürdőszoba ötletek közül nem maradhatnak ki a tükrök, amelyek ugyanúgy plusz fényforrások lehetnek, mint az ablak. Egyszerűen csak tegyünk fel hozzájuk pár modern lámpát és máris könnyedén tágíthatjuk a teret. Választhatunk tükrös szekrényt is, így két legyet ütünk egy csapásra.

Kezdjünk el szanálni

Nemcsak a ház egyéb részén, hanem a fürdőszobában is felhalmozódhatnak a felesleges tárgyak. A nagyobb méretű lomok megkeseríthetik az életünket, pedig pár apróság kiszanálásával sokkal több terünk lehet. A felesleges tárgyakat tehát vigyük el onnan, de nem érdemes minden textíliát sem ott tartani. A fürdőszobába tisztálkodni megyünk, nem pedig takarítani és pakolászni.

+ 1 tipp

Ha éppen átalakítás vagy építkezés előtt állunk, gondoljuk át, hogyan alakíthatjuk át a helyiséget úgy, hogy hatalmas ablakfelületekkel optikailag tágíthassuk a kisebb helyiséget.  

Ha szeretnéd felújítani a fürdőszobát, vagy egy újat kialakítani, de bizonytalan vagy pár kérdésben, kérdezd bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1516808622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása