Íme, a 7 aranyszabály a fürdőszoba berendezéséhez
2022. június 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Íme, a 7 aranyszabály a fürdőszoba berendezéséhez

Bármilyen stílusú fürdőszobát szeretnél, van néhány általános fürdőszoba tervezési elv, amelyet mindenképpen érdemes szem előtt tartani. Mutatjuk a 7 legfontosabbat.

1. Ne legyen zsúfolt

shutterstock_1762332233-e1647941317493.jpg

A fürdőt gyakran a lehető legkisebb helyre szorítják be, de törekedjünk arra, hogy hagyjunk szabad teret mindenhol! Csak akkor alakítsunk ki kádat és zuhanyzót is, ha gond nélkül elférnek, különben inkább kombináljuk a kettőt. A térnek nyugodt atmoszférát kell árasztania, márpedig ha telerakjuk szaniterekkel, olyan érzést kelt, mint a metró csúcsforgalomban.

2. Szerezzünk be tárolókat

shutterstock_1609164286-e1647941326313.jpg

Első lépésként gondoljuk át, mit és hogyan szeretnénk elhelyezni, és ennek megfelelően válasszunk különböző tároló elemeket. Van, aminek jobb helye van a fiókban, míg más tárgyakat okosabb szekrénybe vagy polcra tenni.

3. Gondoljunk a részletekre

shutterstock_1889615593-e1647941497259.jpg

A legdrágább szerelvényekkel és szaniterekkel felszerelt fürdőszoba is bosszúságot okoz, ha nem ügyelünk az apróságokra. Jó példa az üveg zuhanypanel: látványos és tértágító hatású, de a szappanmaradványok, vízcseppek miatt nem igazán esztétikus, megkeserítheti az életünket a folyamatos takarítása. Éppen ezért legyünk előrelátók, ne sajnáljuk a pénzt, és válasszunk speciális vízlepergető bevonattal rendelkező üvegpanelt. 

Ha a csempézés a fal feléig tart, a vízszintes gerincen megálló porral kell nap mint nap megküzdenünk. Elkerülhetjük a kellemetlenséget, ha az egész falat lecsempézzük, illetve ha a burkolatot azonos szintbe állítjuk a fallal, például egy gipszkartonréteg kerül a csempe fölé.

4. Ügyeljünk az ergonómiára

shutterstock_2115608315-e1647941288265.jpg

Alapvető cél, hogy a fürdőszoba legyen kényelmes és könnyen tisztítható, minden lényeges eleme elérhető és működőképes. A dizájn soha ne akadályozza a használatot. Szerencsére manapság már nem kell kompromisszumokat kötnünk, bármilyen stílust preferálunk, nem jelenthet gondot a praktikus tisztálkodóhelyiség kialakítása.

5. Fedezzük fel a nyitott teret

shutterstock_1829432960-e1647941308630.jpg

Nem minden lakásban alkalmazható, de igen divatos megoldás, hogy félig vagy teljesen egybenyitják a hálót és a hozzá tartozó fürdőt. A luxus érzését kelti, optikailag növeli a teret, és ha egy kényelmes kádat is beszerzünk, tökéletes körülményeket biztosít az otthoni relaxáláshoz.

6. Ideális megvilágítás

Nem csak az ablak nélküli helyiségekben kulcsfontosságú a mesterséges fény, hiszen este is rendszeresen használjuk a fürdőszobát, éppen ezért gondosan tervezzük meg a lámpák helyét. Egyaránt figyeljünk az egyes tevékenységekhez kapcsolódó helyi és az általános világításra. Rossz fényviszonyok mellett lehetetlen sminkelni, borotválkozni vagy fésülködni, tehát a tükör környékén, az arc magasságában tanácsos pluszfényforrásokat felszerelni.

7. Kell egy karakteres elem

shutterstock_1866933718-e1647941298275.jpg

A fürdőben sokan előnyben részesítik a világos színeket és a neutrális berendezést, pedig ennek a helyiségnek sem kell unalmasnak lennie. Játszhatunk az árnyalatokkal, az érdekesebb, karakteresebb darabokkal, egyedi megoldásokkal. 

Izgalmassá teszi a hangulatot már egyetlen fal dekoratív csempézése vagy egy erőteljesebb szín, amely a textileken, kiegészítőkön bukkan fel, de extra dizájnelemként jelennek meg a térben a különleges szervények is. 

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8317828805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása