A 4+1 hiba, amit elkövethetsz a nappali berendezésekor
2022. június 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A 4+1 hiba, amit elkövethetsz a nappali berendezésekor

A nappaliban kell a lehető legtöbb funkciót összeegyeztetnünk egymással, hiszen itt töltjük a napunk nagy részét: itt lazítunk esténként, itt fogadjuk a vendégeket, itt olvasunk, nézünk filmet, és ide heveredünk le alkalmanként egy kis délutáni szies

Íme, 4+1 tipikus hiba, aminek kiküszöbölésével közelebb kerülhetünk a „tökéletes” nappalihoz.

1. Csak egy fényforrást használunk

440-boussac.jpg

Ha a fény csak fentről, középről érkezik, hideg, barátságtalan hatást kelt a nappali – ráadásul nem is praktikus, hiszen esténként, olvasás közben kimondottan fontos lehet egy másik, irányított világítás. A legjobb megoldás, ha a fenti, középen elhelyezett lámpán kívül elszórva is elhelyezünk kis fényforrásokat, ezzel otthonosabb, barátságosabb érzetünk lesz.

2. Sok és kicsi szobanövények

dfs_773234-masolata.jpg

Legegyszerűbben zöld növényekkel teremthetünk otthonos hangulatot. De nemcsak a locsolás folyamatát rövidíthetjük le, ha sok kis cserepes növény helyett egy nagy és mutatós zöldet választunk, hanem a teret is nagyvonalúbbá varázsolhatjuk. Egy mutatós aranypálma, egy szobafikusz vagy egy filodendron tökéletes lehet a nappaliba!

3. Csak egy stílust követünk

amara_744115-836x1067.jpg

Keverjük bátran a különböző korokat és stílusokat! Otthonunk nem katalógusba készül, a legfontosabb az, hogy mi jól érezzük magunkat benne. Ha kizárólag a ’60-as évek retróját vagy a modern minimalizmust követjük, a hatás hideg és barátságtalan lesz. 

4. Alábecsüljük a párnák erejét

ikea_vallentuna_soffa_ph143117.jpg

A textilekkel olcsón alakíthatjuk át az otthonunk hangulatát. A nappali pedig szinte kívánja, hogy minél több puha anyaggal borítsuk be. A szőnyegeken, függönyökön és takarókon túl a díszpárnákra is érdemes nagy hangsúlyt fektetni: akár hanyagul a kanapéra dobva, akár szimmetrikus díszbe rendezve, a párnáktól lesz igazán hívogató ez a helyiség.

+1 tipp: Rossz méretű szőnyeget választunk

Aranyszabály, hogy egy túl kicsi szőnyeg rosszabb, mintha nem is lenne szőnyeg! A nagy és széles szőnyeg optikailag növeli a teret, és melegebb hatást kelt.

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2317828789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása