5 bámulatos titok a lakberendezési profik tarsolyából
2023. február 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 bámulatos titok a lakberendezési profik tarsolyából

Vannak olyan emberek, akiknek mindig tökéletes és divatos az otthonuk, ráadásul jó érzés ott időt tölteni. Mi lehet a titkuk? Most mutatunk pár olyan bámulatos trükköt, amit te is könnyedén bevethetsz az otthonodban.

Kezdd a színpalettával

A komplett felújítás előtt muszáj megalkotni a színpalettát, amely a lakótér összességét uralni fogja. Ha az alapszínek megvannak, haladj szobáról szobára, és meglátod, a legtöbb esetben adni fogja magát, hogy milyen színre essen a választás az adott helyiségben. 

nappali.png

Az ablakkeretekről ne feledkezz meg

Ez az ötlet olyan egyszerű, mégis kevesen használják. Fesd az ablakkeretet más színűre, és máris izgalmas tér jön létre. Például a zöld szín igen jól beválhat az ablakkeretek esetében.

ebedlo.png

Trükközz a magassággal

Közismert, hogy a tükrök tágasabbnak mutatják a szobát. Ha a magasság érzetét szeretnéd növelni egy szobában, inkább alacsony bútorokkal rendezd be.

alacsony_magassag.png

A mennyezeten van a megoldás

Ha a konyha sötétebb lett az egész falat beborító konyhabútor miatt, érdemes becsapni a szemet, és a plafont a fal színénél világosabbra festeni. Ettől az egész konyha világosabbnak fog tűnni. 

konyha.jpg

Alkalmazd az 50/150 szabályt

Ha csíkos falat szeretnél, vagy árnyalatokkal szeretnél játszani a falon, kövesd az 50/150 szabályt. Egy adagot az alapszínnél 50%-kal világosabbra, egy adagot pedig 150%-osra (vagyis sötétebbre) kevertess. A szakemberek szerint így jön létre a szemnek legideálisabb, harmonikus színskála a falon.

kek_konyha.png

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, de kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4618022650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása