Ezt az 5 gyakori lakberendezési hibát kerüld el
2023. február 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt az 5 gyakori lakberendezési hibát kerüld el

A lakberendezésben könnyű elkövetni olyan hibákat, amelyekről első látásra nem is tűnik fel, hogy hiba, csak azt érezzük, hogy valami nem tökéletes.

Most megmutatjuk az 5 leggyakoribb lakberendezési hibát – ezeket kerüld el!

Ne kövesd vakon a divatot

Óvakodj attól, hogy minden új irányzatot azonnal bevigyél az otthonodba. Ha például a sötétebb színek a divatosak éppen, de azok nem illenek a lakásba, akkor csak kis felületeken alkalmazd. Hiába divat a feltűnő feliratok elhelyezése, ha túl sok van belőlük egy helyiségben, már zavaró lehet.

divatos.JPG

(Kép forrása)

Ne nyomj minden bútort a falnak, ha van hely

A lakberendezők rémálma, amikor meglátják, hogy a bútorok precízen a falnál állnak egy különben tágas térben. Ezáltal furán üres lesz a szoba közepe. Próbáld meg úgy elhelyezni a bútorokat, hogy izgalmas tereket alkoss. Nem baj, ha látszik a kanapé hátoldala, de közben jobban belakható a helyiség.

nappali.jpg

(Kép forrása)

Ne feledkezz meg a világításról

Még a legszebben berendezett szobát is elcsúfítja a nem megfelelő világítás. Figyelj arra, hogy különböző magasságokból érkezzen a fény (csillár, állólámpa, asztali lámpa, stb.), ne csak egy fényforrás legyen. Ha a szoba nem éppen a legvilágosabb, használj tükröket, amelyek megsokszorozzák a természetes fényt.

vilagitas.jpg

(Kép forrása)

Ne akassz képeket a rossz magasságba

Ha már megvan a tökéletes kép és a hozzá pont illő keret, akkor már csak arra kell figyelni, hogy megfelelő magasságba akaszd ki a falra. A kép közepe legyen kb. 155-165 centire a padlótól, vagyis legyen lejjebb, mint azt elsőre gondolnád. Ha több képet teszel fel egy területre, precízen tervezd meg előtte mindegyik helyét.

kepek.jpg

(Kép forrása

Ne ess túlzásba a párnákkal

A párnák megfizethetőek, könnyen lecserélhetőek, egyszerűen megváltoztatható velük a szoba hangulata. De van rossz oldaluk is: könnyű túlzásba esni velük kapcsolatban. Ezért az alapszabály az, hogy csak akkor vegyél újat, ha hajlandó vagy egy régitől megválni.

parnak.jpg

(Kép forrása)

Ha nemcsak a lakberendezéshez, de a felújításhoz is kedvet kaptál, de kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8418022654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása