Kicsi és sötét a fürdőszoba? Fogadd meg ezt a 4 tanácsot!
2022. augusztus 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kicsi és sötét a fürdőszoba? Fogadd meg ezt a 4 tanácsot!

A kis fürdőszobák burkolatának kiválasztása mindig kihívásokkal jár. Csak világos színeket használjunk? Kizárólag a kisméretű burkolat mutat jól a falakon? Nézzük, hogyan lehet a legtöbbet kihozni az apró helyiségből.

A biztonsági játék

Ha teljesen tanácstalanok vagyunk a kis fürdőszoba burkolásával kapcsolatban, a fehér vagy világos árnyalatú, kisméretű burkolatok választása mindig a legbiztonságosabb út. A kád vagy a zuhanyzó környékét kiemelhetjük domború, 3 dimenziós lapokkal, amelyek diszkréten díszítik a teret. Így színek nélkül, mégis könnyedén tehetünk hangsúlyossá egy-egy elemet.

laurence-katz-zouh4nsbwbg-unsplash-e1652786680992.jpg

Csak ott burkoljunk, ahol feltétlenül szükséges

Nem szükséges a kis fürdőszoba összes falát padlótól a mennyezetig burkolni, elegendő csupán a mosdó és a zuhanyzó, vagy éppen kád körül. Így pénzt spórolhatunk, meghagyjuk a falak természetes szellőzését, ráadásul további esztétikai elemeket is kaphat a fürdőszobánk. 

Ebben az esetben ugyanis választhatunk vagány, színes lapokat, felette a fal padig kaphat egy nyugodtabb, lágyabb árnyalatot. A magasságot és a térérzetet növelhetjük, ha a hosszúkás, kisméretű lapjainkat állítva burkoljuk: ezek felfelé vezetik a tekintetet. 

shutterstock_1452184883-e1652786712417.jpg

Nagy lapok kis helyiségben

Régebben úgy gondolták, hogy kis helyiségben csak kis csempék mutatnak jól. Ennek ellentmond, hogy minél kevésbé töri meg a falfelületet a fuga vonala, annál egybefüggőbb lesz az összhatás. Egy sima, minta nélküli, ugyanakkor színes greslap nem tűnik izgalmas megoldásnak, azonban a kiegészítőkkel mindent fel lehet dobni. 

ragno_resina_008_jpg_1920x0_q75_crop.jpg

Az exkluzív kőhatás

Nagyon elegáns, exkluzív megjelenést kap a kis fürdőszoba, ha valamilyen kő mintázatú lapot választunk. Itt a főszerepet magának a mintának adjuk, hagyva, hogy a különböző, egymás melletti lapok mintavezetése a lehető leginkább váltakozzon. Az eleganciát tovább fokozhatjuk réz kiegészítőkkel, vagy króm illetve fekete csaptelepekkel.

shutterstock_1747414970-e1652786696233.jpg

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd meg kérdéseiddel a szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9017880215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása