4 lenyűgöző újdonság a burkolat trendek világából
2023. december 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 lenyűgöző újdonság a burkolat trendek világából

A világ egyik legfontosabb burkolatipari eseményeként számon tartott kiállítást, a CERSAIE-t idén már 40. alkalommal rendezték meg Olaszországban, Bolognában. Nézzük, mik lesznek a trendek a közeljövőben, milyen formák és színek dominálnak.

Idén domináltak a természet ihlette színek és formák. A kiállítás legfontosabb trendjei között szerepeltek a tapétát utánzó csempék, a zöld színű burkolatok és a 3D struktúrák.

Egy színpompás kertben tett séta élményéhez volt hasonlítható leginkább a kiállítás. Természet ihlette színek és formák mindenhol. Természetes textúrájú burkolatok, színes és virágos csempék, sokszor extra nagy méretben. 

cersai3.jpg

Újra trend a zöld

A színvilág a természet ihlette zöld árnyalatok felé mozdult el. A lágy zsályától az élénk smaragdig terjedő színpaletta lehetővé teszi, hogy otthonok falain vagy padlóján megjelenjenek egy mély erdő vagy egy füves domboldal árnyalatai. Az ilyen színű csempék frissességet és természetes szépséget kölcsönöznek otthonok belső tereinek.

cersai4.jpg

„Kerámia tapéta”

A tapétát utánzó csempék nagy népszerűségnek örvendtek a kiállításon. Legyen szó merész virágmintákról, trópusi páfrányokról, absztrakt formákról vagy patchwork mintákról. Ezek a csempék életre keltik az otthonok falait és egyedi hangulatot teremtenek.

cersaie1.jpg

Térbeli minták

Ahogy egy kertben sétálva megérintjük a fák leveleit és a kövek durva felületét, a 3D-s burkolatok is hozzáadnak egy dimenziót a burkolatokhoz, fokozva az élményt. A síkból kiemelkedő textúrák, a fény és árnyék játéka életre kelti a falakat, és nemcsak a konyhában vagy fürdőszobában, hanem a nappaliban és akár a hálószobában is.

A lapok forma- és színvilágának sokszínűségéhez hasonlóan változatos a lapok mérete: a kisméretű kézműves kerámia burkolattól, a másfél méter magas és három méter széles óriás lapokig, az alig félcenti lapvastagságtól a két centisig mindent látni lehetett.

cersaie6.jpg

Ahány csempe, annyi fuga

Egyre terjedő trend, hogy a lapok éle csiszolt, aminek köszönhetően egyre keskenyebbek a fugák. Emiatt gyakori a burkolat színével azonos fuga használata, köszönhetően az óriási színválasztéknak.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9418254135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása