A legfrissebb fürdőszoba trendek – egyszerre praktikus és szép is
2022. augusztus 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A legfrissebb fürdőszoba trendek – egyszerre praktikus és szép is

A fürdőszoba kialakítása vagy felújítása során a tervezés kiemelkedően fontos! A szaniterek nem helyezhetők át később, és a hidegburkolatokat sem fogjuk lecserélni pár év múlva.

A fürdőszoba területe sok helyen kicsi, ezért is kell alaposan átgondolnunk, hogyan tud minden elvárásunknak megfelelni a rendelkezésre álló hely. Íme, pár tipp, hogyan lesz nemcsak praktikus, hanem szép is a helyiség.

Gondoljuk át alaposan a fürdőszobai terveket

Hatalmas fejlődés ment végbe a szaniterek, fürdőszobabútorok terén, ezért elképzelhető, hogy a korábbi ismereteink elavultak. Kezdjük tehát azzal, hogy körülnézünk és informálódunk, milyen új praktikus, energia- vagy épp víztakarékos, kényelmes, higiénikus termékek állnak rendelkezésre, hiszen a lehetőségek jelentősen bővültek az utóbbi években.

redhead-woman-brushing-hair-in-the-bathroom-2022-05-06-01-50-49-utc.jpg

Fürdőszoba trendek 2022-ben

A természetes anyagok a fürdőszobában is hódítanak: a márvány, a beton, a megfelelően kezelt fa (akár a bambusz) remek hangulatot teremthet. A matt felületű hidegburkolatok is a természetes hatást erősítik. 

Nem kell feltétlenül plafonig csempézni a falakat, hiszen rengeteg kimondottan vizes helyiségbe ajánlott, vízlepergető, páraáteresztő, penészgátló falfestéket találunk, mint amilyen a SILANCOLOR PITTURA PLUS.

A pultra ültetett mosdótál népszerűsége nem múlik, és szintén kedvelt a falra szerelt vécé is. Ha kád kerül a fürdőszobába, a szabadon álló modellek rendkívül stílusosak és remekül támogatják a fürdőszoba relaxáló, feltöltő szerepét. Ha a zuhanyzó mellett tesszük le a voksunkat, a különböző vékonyított zuhanytálcák mellett a walk-in kialakítás is kedvelt.

Ami a szanitereket illeti, a légies, könnyített, vékony peremű fajták kerülnek előtérbe, de a bátrabbak választhatnak a szintén divatos szögletesebb formák közül is. Fekete vagy épp színes kiegészítők, csaptelepek, szaniterek már széles választékban kaphatók. 

furdoszoba-trend-2022-hogyan-lehet-praktikus-es-szep-is-egyszerre-ez-a-helyiseg-2.jpg

Okos energia- és víztakarékos megoldások

Az energia- és víztakarékos, illetve okos megoldások egyre fontosabbá válnak a fürdőszobában is. A termosztáttal ellátott rendszerek előnye, hogy azonnal a beállított hőmérsékletű víz folyik, így rendkívül takarékosak. 

Szintén takarékosak a különféle víztakarékos csaptelepek, amelyek levegővel dúsítják a vizet, így csökkentve a felhasználást. A vízmelegítők, fűtőtestek terén is sok okos megoldást találhatunk. A fokozott higiénia is előtérbe kerül: a jól tisztítható felületek, a könnyebben takarítható zuhanyzókialakítás, a vízlágyítórendszer, a perem nélküli, higiénikusabb vécé népszerűsége nő.

Ha a fürdőszoba-berendezés terve már megvan, de a lakásod, otthonod felújításához szakmai segítséget kérnél, keresd meg kérdéseiddel a szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8317880307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása