Csodaszép: így használd 2024 színét az otthonodban
2024. február 26. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Csodaszép: így használd 2024 színét az otthonodban

Mindig izgalmas bejelentés, hogy mi lesz az év színe, ami meghatározó lesz az öltözködésben és a sminkelésben éppúgy, mint a lakberendezésben. 2024-re a „Peach Fuzz” fantázianevű, friss és üde, barackos pasztellszín jutott. Nézzük, hogyan lehet a leg

#1 Falszínként vagy burkolatként

A barack annyira időtlenül kellemes szín, hogy örök klasszikusnak számít a falfestékek és a burkolatok terén – tulajdonképpen olyan, mint a fehér vagy a szürke, ami soha nem fog kimenni a divatból. Visszafogottságának köszönhetően akkor sem kell nyomasztó hatástól tartanod, ha például a falakat és a plafont is barackszínűre fested. Természetesen nem muszáj éppen a Pantone 13-1023 árnyalathoz ragaszkodnod, mert a meleg, sárgás rózsaszínek is ugyanolyan tökéletesen otthonos hatást keltenek. 

zold.PNG

#2 A barack, mint kiegészítő szín

Más pasztellekhez hasonlóan ennek a színnek is az a sajátossága, hogy a kevesebb gyakran több belőle, vagyis egy-egy barackszínű bútordarab vagy kiegészítő elem sokkal látványosabb, mintha mindent barackba öltöztetnél. Érdemes fali dekorációkban, takarókban, vázákban és egyéb dekortárgyakban is gondolkodnod. A melegséget és nyugalmat árasztó barack egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen színnel párosítható.

kek.PNG

#3 Kékkel párosítva

A kék a barack egyik legharmonikusabb párja. Mivel az év színe 2024-ben egy igazán gyönyörű, változatosan használható és visszafogott árnyalat, modern és hagyományos környezetben is megállja a helyét. Ennek megfelelően halványabb vagy sötétebb kékkel is párosítható, hiszen remekül kiemelik és kiegészítik egymás szépségét. Egy kék szőnyeg, függöny vagy díszpárnaszett máris rengeteget segít a barackba burkolt tér feldobásában – bátrabbak pedig akár kék fotelben vagy látványosabb kék dísztárgyakban is gondolkodhatnak.

kek2.PNG

#4 Sötét színekkel kombinálva

Ha a barackot túlságosan visszafogottnak találod, és egy kicsit kontrasztosabb hatásra vágysz, szuper ötlet sötétebb színekkel párosítani. A sötétkék, a sötétbarna és a fekete például pompás választás, de a barack remekül működik még a szürke különböző árnyalataival is – akár a sötétebbekkel, akár a világosabbakkal.

sotet.PNG

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4318308621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása