Így kerüld el a leggyakoribb fürdőszoba berendezési hibákat
2022. augusztus 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így kerüld el a leggyakoribb fürdőszoba berendezési hibákat

Egy szép fürdőszobára sokan vágynak, mégis, keveseknek adatik meg igazán. Ha a következő hibákat kiküszöböljük, a fürdő a valódi feltöltődés helyszíne lehet, ahol nem kell a funkciót az esztétikum elé helyezni.

1. hiba: nincs fókuszpont

Különösen kis méretű fürdőszoba berendezése esetében fontos, hogy a szemet egy központi helyre tervezett fókuszpontra irányítsuk. A fókuszpont lehet akár egy különleges mintájú járólap vagy csempe, ebben az esetben viszont a többi berendezési tárgy legyen egyszerű, letisztult, semleges színű. Persze a fürdőszobaszekrény, vagy a kád is lehet egyedi – ilyenkor a fentiek ellenkezője érvényes: a hidegburkolat legyen egyszerű, fehér, vagy krémszínű és mintáktól mentes.

shutterstock_1514726069-e1655981205193.jpg

2. hiba: kihasználatlan felületek

A fürdőben általában kevés a hely a tárolásra, ráadásul felfelé ritkán „terjeszkedünk”, egy mosdó alatti szekrénykével és egy kisebb fiókos tárolóval próbálunk boldogulni. Ha nincs nagy mozgásterünk, akkor is érdemes kisebb mélységű, ám magasabb állószekrényeket beszerezni. Ha erre sincs hely, jöhetnek a polcok, egészen a plafonig terjeszkedhetünk. Így nem csak tároló helyünk lesz, de még vizuálisan is nagyítjuk a teret.

shutterstock_2052072818-e1655981276117.jpg

3. hiba: túl sötét a szoba

Ha valahol, hát a fürdőben igazán fontos, hogy megfelelőek legyenek a fényviszonyok. A relaxáló fürdéshez persze inkább hangulatvilágításra vágyunk, de a test- és arcápoláshoz kell a fény. A megoldás: többféle világítótest beszerzése. A fali lámpák mellett érdemes spotlámpákat beszerelni a tükrök mellé.

shutterstock_2144921315-e1655981232193.jpg

4. hiba: „összenyomott” tér

A fürdőszobában a legjobb megoldás a tértágításra a sötét járólap és a világos csempe párosítása. De jó megoldás az is, ha a helyiség hidegburkolata teljes egészében világos árnyalatot kap.

A berendezéssel is tágíthatjuk a teret, például falra tervezett szerelvényekkel. Ha például a mosdó alatti szekrény lábakon áll, vagy fali vécécsészét választunk, nagyobb padlófelületet látunk, így a helyiség is tágasabbnak hat. És persze nem feledkezhetünk meg a legrégebbi, legegyszerűbb optikai trükkről, a tükrök használatáról: a tükröződő felületek nagyítják a teret.

shutterstock_1661025094-e1655981287742.jpg

Ha a terveid már megvannak a tökéletes fürdőszobához, de még van pár kérdésed, keresd bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6217880329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása