Ilyen színű lesz az otthonod? Íme, a legtrendibb színek 2023-ban
2023. március 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ilyen színű lesz az otthonod? Íme, a legtrendibb színek 2023-ban

Ha most tervezed az otthonod új színeit, akkor érdemes szemügyre venned az idei év enteriőr színeit, melyeket minden évben megszavaznak a szakemberek.

Van köztük szolidabb, harmonikusabb, natúr árnyalat, de nincs hiány a kirobbanóan vidám színekből sem!

Íme, 5 trendszín, amelyeket könnyedén el lehet képzelni az otthonok falain, bútorain vagy lakásdekorációin.

1. Pantone 17-1563 - Cseresznyeparadicsom

A cseresznyeparadicsom egy igen élénk, meleg és tüzes árnyalat, melyet nem lehet nem észrevenni. Otthonra elég belőle egy-egy kiegészítő, vagy színes csík, falrészlet, lakástextil – de lehet az időtlen szürkék, földszínek vagy fehér csempék mellett akár a fürdőszoba kiegészítő színe is.

01_b_zalakeramia_play.jpg

2. Pantone 16-1544 Datolyaszilva

A datolyaszilvát, mint fanyar őszi gyümölcsöt többen is ismerjük, hiszen már hazánkban is termesztik. Ezt az árnyalatot leginkább díszpárnákon, lakástextileken, szőnyegek és tapéták mintáin lehet elképzelni, de egy konyhai csempe- vagy mozaiksávval díszített fal is nagyon hatásos lehet.

A fürdőt is kellően feldobhatja, társítsuk fekete keretes zuhanykabinnal, fekete csapokkal, és markáns, szögletes formákkal.

02_b_pk_home_lakberendezes.jpg

3. Pantone 14-4122 Légies égkék

A Pantone “légies égkék” árnyalatával a felhőtlen, napsütötte égboltra asszociálunk, és ez is egy olyan hálás szín, mely jól mutat belső tereinkben mindenütt.

A gyerekszobák, hálók, dolgozószobák falain segíti az elmélyült koncentrációt, a pihentető alvást, mert lenyugtatja az idegeket, csillapítja az elmét. Jó hatással van a kisebb, szűkösebb terekre is: ha egy ilyen árnyalattal burkoljuk vagy tapétázzuk a szemközti falat, akkor az távolabbinak fog tűnni, és ennek köszönhetően tágasabbnak, mélyebbnek érezzük tőle a teret. Fürdőszobába jó ötlet a zuhanyzó terét ilyen színűre burkolni, vagy bármely más funkciót kiemelhetünk ezzel a színnel.

05_b_marazzi.jpg

4. Pantone 17-1230 Kávéhab

Igazi klasszikus alapszín lett az idén a Pantone “kávéhab” névre keresztelt finom árnyalata. Egy igazán nőies, édes tejcsokoládé barna.

A kávéhab színű csempéket nyugodtan válaszd akár nagyobb felületre is, konyhába, fürdőbe, vagy falszínnek, függönyszínnek a hálószobába – tökéletes alapot fog képezni nagyobb felületen, és számos árnyalattal remekül kiegészíthető, harmonikus egységet teremt. 

07_b_azulev_colours_garden_copper.jpg

5. Pantone 14-6011 Szürke jáde

Ez az ásványos pasztell zöld, enyhe szürkébe hajló árnyalata szintén az idei év egyik nagy trend színe lett a színtervezők tanácsára. A zöld jade vagy a korábbi évek nagy kedvence, a jeges menta egyaránt beugrik, ha ránézünk erre a kellemesen hűsítő, nyugtató színre.

Egyértelműen a fürdőszoba és a víz színe! Kellemesen hűsít, tágasságot teremt, és megnyugtatja elménket egy hosszú, fárasztó nap végén.

Nemcsak egyszínű burkolatokon, hanem a modern márványminták kiegészítő árnyalataiban is felfedezhető, és natúr fával, feketékkel, szürkékkel, fehérrel, de fémes-rezes tónusokkal, és akár az előbb bemutatott kávéhab árnyalatával is gyönyörű, finom, letisztult harmóniát nyújt majd a térben.

jade.JPG

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, de kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, és szeretnél elsőre végleges építési megoldásokat, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1118045834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:48:30

Nagyon jó színek! Üdv, Kerma Design
süti beállítások módosítása