7 térnövelő trükk, ha kevés a fürdőszobában a hely
2022. október 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 térnövelő trükk, ha kevés a fürdőszobában a hely

A leggyakoribb gond a fürdőszobákkal az, hogy túl kevés a hely. Egy helyiség méretén nem igazán lehet változtatni, ám számos trükk létezik, amelyekkel tágasabbá varázsolhatjuk az aprócska fürdőszoba érzetét!

Hogyan varázsoljunk világos, fényes teret

11_ke_p_marazzi_majolika_csempe_1.jpg

  1. Jó ötlet a térérzetet úgy növelni, hogy fényes, világos színű csempéket választunk, amelyek visszaverik a fényt. Ekkor már csak a jól elhelyezett fényforrásokon múlik, hogy még barátságosabb, derűsebb legyen a fürdő.
  2. A nagy falfelületet beborító tükrök is a tágasság érzetét keltik a helyiségben. Érdekes megoldás, ha a tükör túlnyúlik a mosdón. Így amíg valaki éppen fogat mos, a másik tud fésülködni, sminkelni a másik oldalon.
  3. A csillogó, fémes kiegészítők is növelik a térérzetet. Egy-egy szép, fémhatású, krómozott fürdőszobai kiegészítővel feldobhatjuk, ragyogóvá tehetjük az aprócska fürdőt.
  4. Ha valami igazán különlegesre vágysz: a csillámmal kevert fugázóanyaggal, a csillogó KERAPOXY EASY DESIGN-nal meglepően izgalmas összképet alakíthatsz ki. A Mapeglitter csillámmal „megbolondított” fuga a ráeső fényben méltó dísze lesz burkolatának.
  5. A jól lerakott burkolat vezeti a tekintetünket. Ha vízszintesen, horizontálisan kerülnek egymás mellé a burkolólapok, akkor optikailag szélesebbnek látszanak a szűkebb terek.
  6. Egy jól átgondolt fürdőszobabútor tökéletesen alkalmas a rengeteg fürdőszobai holmi tárolására, melynek fiókjai osztott tároló egységekkel még nagyobb rendre, rendszerezésre ösztönöznek. A falra függesztett bútorok, tárolók optikailag is növelik a teret, miközben a napi takarítást is megkönnyítik azáltal, hogy a padló szabadon marad.
  7. A zuhanyfülke vagy kád környékén kialakított beugró polcok is kiváló megoldást nyújtanak a mindennap használt fürdőszobai cikkek tárolására.

09_ke_p_ingatlantajolo_blog_hu_1.jpg

Bármilyen járólapot és csempét is választunk, ügyeljünk arra, hogy kifejezetten nedves helyiségbe ajánlott segédanyagokkal kerüljön a burkolat a falra, a padlóra a felújítás során, hogy elsőre végleges megoldást kapjunk. Legyen például páraáteresztő, vízlepergető tulajdonságú a fugázóanyag, hogy elkerülje a penészesedést. Az ULTRACOLOR PLUS például kiváló választás.

EXTRA TIPP: Keresd a Mapei termékein a DropEffect® (víztaszító) és BioBlock® (penészedésgátló) technológiák jelzéseit, mert ezeket nyugodt szívvel ajánlják a szakemberek a fürdőszobákba.


Ha szeretnél további tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3217927535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása