A legjobb ötletek, hogyan rendezd be a konyhát
2022. november 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A legjobb ötletek, hogyan rendezd be a konyhát

A konyha az otthon lelke. A kisebb alapterületű konyhát hasonlóan gondosan célszerű megtervezni, mint a nagyobbat, vagy még gondosabban, ugyanis a munkafeltételek itt még nagyobb szerepet kapnak, ha használható teret szeretnél. Az alábbiakban bemutat

Színek és a lakberendezési stílus

A közkedvelt színválasztás a konyhabútor tekintetében a fehér, de a színválaszték igen sokoldalú. A szín tükrözi az egyéniségedet is, ezért válassz olyat, amelyben sokáig szívesen gyönyörködsz. Nem fontos, hogy a lakás színvilágának teljesen megfeleljen a konyha, de legyen valami olyan elem, amely összeköti a lakásod színpalettájával. Érdemes azt is figyelembe venned, hogy a stílus jól passzoljon a lakás többi részéhez.

modern-stylish-scandinavian-kitchen-interior-with-kitchen-accessories.jpg

Konyhaszekrények és a tárolás

A konyhaszekrények nagy részét viszik el a teljes költségvetésnek – de nem csak a külső fontos, igen alapos tervezést érdemel a méret, a tárolóhelyek mennyisége, a kényelmi funkciók (fiókok, sínek, egyéb extrák stb.), vagy például hogy nyitott, zárt vagy üveges kialakítást szeretnél. A praktikusság itt mindennél nagyobb előnyt élvez!

interior-modern-kitchen-with-wooden-details.jpg

Munkapult és a konyhasziget

A munkapult anyaga rendkívül fontos kérdés – a látványt, a költséget, a karbantartást és a tartósságot szintén figyelembe kell venned. Ha bizonytalan vagy, akkor nézz utána alaposan, vagy az a legjobb, ha kikéred szakember véleményét.

A konyhasziget pedig jelentős mértékben megkönnyíti a munkát, növeli a hasznos munkafelületet, látványos, és lehet étkező, reggeliző, valamint extra tárolóhelyeket biztosíthat, továbbá növelheti a konyhád értékét. Igaz több hely szükséges a kialakításához, azonban meglepően kis alapterületen szintén létrehozható.

modern-couple-kitchen.jpg

A konyhai hátfal egyben remek látványelem 

Az új konyha tervezésekor vagy a régi felújításánál talán az egyik legfontosabb feladat a tökéletes hátfal burkolat helyes megválasztása. Figyelembe kell venni a konyhabútor stílusát, a munkapult anyagát és színét, a padlóburkolatot és kiemelten fontos, hogy a személyiségünknek megfelelő legyen a látvány – mindezek mellett a hátfal lényeges eleme a dekorációnak is. Érdemes körülnézni alaposan, mielőtt elkötelezed magad hosszabb távon valamelyik lehetséges változat mellett.

Amikor dekorációról van szó, akkor a frontok színe, a konyha hátfal és a pult textúrája, a padló, egy érdekes színű fal, színes konyhai kiegészítők, továbbá a konyha falára is kerülhet valami kreatív tárgy vagy dekor.

A világítás és padlóburkolat

A világítás kiemelten jelentős tényező a konyhában. A jó fényviszonyok munka közben nagyon lényegesek, és egy-két jól elhelyezett kiegészítő világítás – például LED-sor – nemcsak a megjelenést dobja fel, hanem megkönnyítheti az életed. Arról nem beszélve, hogy hangulatfénynek is kiváló.Mit vegyünk figyelembe, amikor a konyha padlóburkolatát tervezzük? Érdemes átgondolni, hogy milyen nagy lesz rajta a forgalom és a terhelés. Esetleg bevállalsz-e egy gyönyörű keményfa padlóburkolatot, vagy a lamináltat választod? Talán a hagyományos megoldást kedveled, és kerámia padlóburkolatot szeretnél a konyhádba?

Legyen szó bármilyen alapanyagú padlóburkolatról, feltétlenül olyan segédanyagokkal készüljön maga a burkolás, amelyeket kifejezetten nedves, párás helyiségekbe javasolnak a szakemberek, illetve a gyártók: fuga könnyen tisztítható, higiénikus legyen, vízlepergető és páraáteresztő, mert így sokáig hibamentes és csodaszép lehet az adott burkolat. Ilyen fugázó például az Ultracolor Plus, amely mindezen felsorolt tulajdonságokkal rendelkezik.

Ha szeretnél további tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3317948760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása