3 tipp, hogyan lehet a fürdőszobát kreatívan dekorálni
2023. augusztus 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 tipp, hogyan lehet a fürdőszobát kreatívan dekorálni

A fürdőt is érdemes otthonosabbá tenni, valamivel feldobni, illetve egyszerűen gondoskodni arról, hogy jól érezzük magunkat, ha ott tartózkodunk. Ehhez pedig elég néhány apró ötlet és tanács!

Általában a fürdőben indítjuk és zárjuk a napunkat, ezért igenis számít, hogy mi vesz minket körül, és hogyan érezzük magunkat ott. Ehhez ráadásul nem is kell hatalmas összegeket költeni, mégis kialakítható a különleges és megnyugtató hangulat.

Virágok a fürdőszobában

A fürdőszobákban gyakran nem sok a természetes fény, így a valódi virágok nehezen maradnak meg. Szerencsére azonban ma már lehet olyan növényeket kapni, amelyek minimális fénnyel is megelégszenek: ha van elég hely, bátran pakoljuk tele az üres felületeket, falakat ilyen zöldekkel, hiszen utána már szinte semmilyen más dekorációs elemre nem lesz szükségünk.

mapei-furdo3.jpg

Spa látvány

Sokan ellazulnak a spa érzettől és ez nem véletlen, hiszen erre találták ki. Ha azt szeretnénk, hogy ebből valami visszaköszönjön a mi fürdőszobánkban is, akkor könnyen tehetünk ez irányú lépéseket. Először is a mosógépet kell vagy másik helyiségbe vinni, ha lehetséges, de ha nem, akkor az is elég, ha valamivel letakarjuk, hogy ne rondítson bele a hangulatba.

Ezután már csak a megfelelő világításról és kiegészítőkről kell gondoskodni. Fontos, hogy a fények kellemesek és ne túl élesek legyenek. Léteznek már olyan izzók, amelyeknek mind a fényerősségét, mind a színét állítani lehet. Természetesen gyertyákat is gyújthatunk, ezekből érdemes többfélét és akár illatosítottat beszerezni.

A textilek esetében is gondoskodjunk róla, hogy valamilyen természetközeli élményben részesítsen a használatuk. A törölközők legyenek nagyok, puhák, és ha lehet, ne valami rajzfilmfigurát ábrázoljanak. Ugyanez igaz a fürdőszobaszőnyegre és egyéb kiegészítőkre: rikító színeknek nincsen helye a teljes ellazulásban.

mapei-furdo_1.jpg

Bohém megoldások

Ha kalandvágyóak vagyunk és nem bánjuk a bohém hangulatot, állítsunk a fürdőbe olyan bútort, ami nem kifejezetten fürdőszobabútor. Ettől az egész helyiség hangulata azonnal megváltozik: gondolkodhatunk vintage fabútorokban, de vízálló fonott kertibútorok is megteszik. Ha a fürdő szellőzése megengedi, akkor akár egy kárpitozott fotelt vagy padot is elhelyezhetünk, hogy igazán egyedi hangulatot teremtsünk.

mapei-furdo2.jpg

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr818164144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása