Melyik karácsonyi dekorációs stílus illik hozzád a legjobban?
2022. december 19. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Melyik karácsonyi dekorációs stílus illik hozzád a legjobban?

A lakberendezési üzletek színes karácsonyi kavalkádjában könnyű elveszni, aminek az lehet a vége, hogy teljesen kaotikus lesz az ünnepi dekoráció.

De elég csak 4 kérdést megválaszolni, és kiderül, melyik stílus illik hozzád igazán.

1. Nosztalgikus vagy modern?

A karácsonyi készülődés sokak számára a nosztalgia időszaka. Ekkor felidézik kedvenc gyerekkori emléküket, és az ünnepi dekorációval a régi, gondtalan időket próbálják felidézni. De szép számmal akadnak olyanok is, akik ennek a szöges ellentétei: szeretik követni a trendeket, és szívesen kipróbálják a modern megoldásokat. Ha megvan a válasz arra, hogy te melyik csoportba tartozol, máris tisztul a kép arra vonatkozóan, hogy melyik irányba indulj el a dekoráció terén.

gettyimages-sb10067053c-006-768x576.jpg

2. Színes vagy egyszínű?

A szinteket tekintve szintén két nagy táborról beszélhetünk. Vannak, akik színpompába öltöztetik a lakást a szeretet ünnepére, míg mások inkább egyetlen, jól megszokott árnyalatot választanak a dekorációhoz. Ha ehhez az utóbbi csoporthoz tartozol, akkor célirányosan az általad kedvelt színek között nézelődj a boltokban, így biztosan harmonikus lesz a karácsonyi dekoráció.

3. Túldíszített vagy letisztult?

Ha az a típus vagy, aki még a fürdőszoba kilincsét is feldíszíti, akkor számodra nem létezik olyan, hogy „túl sok dekoráció”. Ám ha a visszafogott, letisztult díszítést szereted, akkor jobb, ha minél többször állsz ellen a boltok polcain lévő jópofa díszeknek. Csak akkor szerezz be valami újat, ha kifejezetten hiányzik valahonnan. Ennek a módszernek hála biztosan nem lesz túl sok a dísz otthonodban.

gettyimages-1357700250-768x512.jpg

4. Mű vagy természetes?

A klasszikus karácsonyi dekorációk nem éppen arról híresek, hogy természetközelik lennének. Ha a nosztalgikusok táborát erősíted, akkor nem a natúr díszek lesznek a befutók számodra. Ha pedig a természetes díszeket kedveled, akkor jobb, ha el is felejted a boltokat, hiszen a legszebb fenntartható díszek a szabad ég alatt találhatók.

Ha már megvan az otthonod stílusa, de egy felújításhoz kérdéseid lennének, keresd bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9017975998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása