Így frissítsd fel az otthonod teljesen ingyen
2023. január 05. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így frissítsd fel az otthonod teljesen ingyen

Sokszor a lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Persze az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon a pénztárcánkat, ezért olyan tippeket mutatunk most, amelyek szinte semmibe nem kerülnek.

1. Gondolkodj úgy, mint egy profi stylist

Keressünk fel inspiráló weboldalakat, és ha találunk olyan otthonokat, amit akár magunknak is el tudnánk képzelni, próbáljuk meg leutánozni az elrendezést, a dekorációt és a színvilágot. A lakberendezők a valóságban nem költenek túl sokat a stílusos kiegészítőkre, sokkal inkább az elrendezésre és az összhangra fektetik a hangsúlyt – ezt tanuljuk el tőlük.

gettyimages-1134458791-768x512.jpg

2. Rendezd át

Nincs szükség új bútorokra, a már meglévők átrendezésével is teljesen új köntösbe öltöztethetjük a hálószobát vagy a nappalit. Húzzuk el a kanapét az ablak elől, a többi bútort a faltól, a pihenő foteleket pedig cseréljük ki a szobák között.

living-room-with-bookshelves-sofa.jpg

3. Elő a régi holmikkal

Van egy régi teniszütőnk valahol elfekvőben a lakásban? Vagy egy régi porcelántál? Keressük elő ezeket, és akasszuk őket a falra, állítsuk ki egy jangsúlyos helyre, valódi művészi kompozíciót létrehozva ezzel.

4. Használd fel a megmaradt festékeket

Ha van otthon a legutóbbi festésből megmaradt festék, itt az idő, hogy hasznát lásd végre. Adjunk új külsőt a régi bútorainknak. Fessük át a székek lábát vagy az ajtókeretet! Kevés színnel is sokat dobhatunk a megszokott képen.

hand-holding-paint-brush-with-colored-paint.jpg

5. Rendezd át a könyvespolcot

A könyvespolcon a legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb változást érhetjük el. Cseréljünk ki néhány kötetet, hívassunk elő új családi fényképeket a képkeretekbe, és a jól megszokott porcelánfigurák helyére állítsunk egy dekoratív cserepes növényt. Magunk sem fogunk ráismerni régi könyves sarkunkra.

6. Vidd be a természetet a lakásba

A frissesség legbiztosabb forrása maga a természet. Az örökzöld fákról vágjunk le néhány szép ágat, és egy vázába állítva élénkítsük fel velük a nappali levegőjét. Minél központibb helyre tesszük őket, annál biztosabb a hatás.

Ha további kérdéseid vannak az otthonod felújításával kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, és tedd fel a kérdéseidet. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2117996782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása