Télen ezeket újítsd fel – megéri!
2023. január 26. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Télen ezeket újítsd fel – megéri!

Hagyományosan azt szoktuk gondolni, hogy a felújítást a tavasztól őszig tartó időszakra kell időzítenünk. De mivel mindenki más is így gondolja, ezért nehéz szakembert találni a csúcsidőszakban.

Megmutatjuk, mik azok a munkálatok, amik télen is elvégezhetők. 

lakasfelujitas_telen_semmi_sem_lehetetlen_01.jpg

Beltéri burkolás

Télen is elvégezhető minden beltéri burkolási munka, mindegy, hogy hideg vagy meleg burkolat lerakásáról van szó. A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni: a száradási idő hosszabb lesz, de ezt a szakember tudni fogja. Figyelni kell még arra is, hogy a laminált padlóknak hagyjunk elég időt az akklimatizációra, és hogy a rendszeres szellőztetés mellett se menjen a hőmérséklet 10-12 fok alá. 

Gipszkartonozás

Leválasztanál egy részt a nappaliból? Szeretnél beépített polcot a falra? Nem kell nyárig várni!  A gipszkarton segítségével hatalmas átalakuláson mehet át az otthonunk, gyors és pormentes megoldás.

Épületgépészeti munkák, amik nem igényelnek falbontást

Télen is lehet vezetékeket behúzni, konnektorokat, lámpatestek, kapcsolókat cserélni. Okos megoldás a kábelsínek használata, amelyekkel nagyon gyorsan elvégezhető egy teljes vezetékcsere is. Nagy vésésekkel, falbontásokkal járó feladatot azonban ne tervezzünk télen, mert a nagy porképződés miatt ezek állandó szellőztetés mellett lehetségesek csak. 

 lakasfelujitas_telen_semmi_sem_lehetetlen_03.jpg

Festés

Bátran belevághatunk a lakásfestésbe is! Egy jó trükk, hogy gyorsan száradó falfestékeket szerezzünk be. Figyelni kell arra, hogy a gyakori szellőztetés mellett se menjen 12-15 fok alá a hőmérséklet. Mi más dobhatná fel a borongós telet, mint az új színektől teljesen átalakult otthon? 

Beépített bútorok cseréje, felújítása

Kicseréltethetjük a teljes konyhabútort télen is, mivel ez a feladat nem igényel se szellőztetést, se száradást.

További kérdéseid vannak az otthonod felújításával kapcsolatban? Keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6317996814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása