Elképesztő lakberendezési és burkolattrendek 2023-ban
2023. március 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Elképesztő lakberendezési és burkolattrendek 2023-ban

Nézzük, hogy az idei év milyen új trendeket hozott el nekünk a lakberendezés, a színek, és leginkább a burkolatok világában!

A modern minimalizmus jegyét viselő letisztult árnyalatok, formák, fényes felületek továbbra sem mentek ki a divatból, de egyre inkább beköltözik otthonainkba a természetesség: a lágyabb, organikus formák, natúr felületek, földszínek most talán minden eddiginél jobban hódítani fognak.

Szerencsére a hidegburkolatok terén is egyre több új anyag, textúra, innováció figyelhető meg. A kő-, illetve fahatás továbbra is marad, a paletta azonban évről évre egyre színesebb, változatosabb. Egyre több az egyedi, különleges felület - köszönhetően a gyártók folyamatosan fejlődő, innovatív technológiai újításainak.

12_aparici_gatsby.jpg

1. Barnás tónusok, egyedi, kézzel készített tárgyak

 

A 60-70-es évek divatja ismét visszatért. Az organikus formák, az izgalmasan egyenetlen felületek, kézműves technikát idéző textúrák és a natúr, agyaghoz, kerámiához hasonló tónusok jelenléte továbbra is töretlen.

01_ravak_sabina_80_zuhanytalca.jpg

2. Lágyabb ívek, organikus formák

 

Idén egyre erőteljesebben váltják fel az éles széleket, sarkokat a lágyabb, gömbölydedebb vonalak, ívek. Ennek hatására várhatóan több íves bejárattal, ajtónyílással, boltívvel találkozunk majd, de a bútorok formai kialakításánál is egyre inkább a lekerekített, ívelt, gömbölydedebb formák lesznek a nyerők. 

A fürdőszobákban is trendinek számít egy kör alakú vagy ovális mosdó illetve kád, egy praktikus, íves zuhanytálca, vagy egy kerek fürdőszobai tükör.  

Ami a burkolatokat illeti, már kicsit nehezebb dolgunk lesz a lágyabb ívek, a gömbölydedség megjelenítését illetően – de remek megoldás például egy különleges, ívelt, csepp formájú szépséges mozaik.

07_rondine_group_lyon_timeless_3d.jpg

3. Természetes kövek látványa, hangulata

 

Az érdekes mintázatú és merész márvány textúrák, a hűvös fehér és szürke tónusok mellett újfent előtérbe kerülnek a rusztikus, matt, többszínű, árnyalataiban inkább meleg atmoszférát teremtő természetes kövek, kőfalak.

Újszerű megoldás lehet, ha ezeket az olykor élénk, érdekes mintázatú köveket, kőlapokat az eddigiektől eltérő módon alkalmazzuk, nem csak padlók, teraszok, nappalik, és kandallók burkolataként, hanem akár egy hálószobai hátfal vagy a kandalló burkolására.

10_sant_agostino_sable.jpg

4. Egyensúlyteremtés a minimalizmus és a maximalizmus között

 

Ha a hidegburkolatok mintásak, színesek, akár vibrálóak, a helyiségek berendezése, bútorai legyenek letisztultak, egyszínűek, klasszikus árnyalatúak. A színes vagy mintás kerámiacsempék mellé jól illik egy hófehér vagy éppen fekete kád, mosdó. 

Ha pedig ehhez beviszünk néhány kerek, organikus formát, végül az összképet puha anyagokkal, meleg, meghitt fényekkel tesszük otthonossá, akkor semmi nyoma nem marad sem a hűvös ridegségnek, sem pedig a túlzott vibrálásnak.

08_sant_agostino_mystic.jpg

5. Egy csipetnyi luxus

 

A hidegburkolatok terén is egyre inkább megjelenő trend a luxus, ami leginkább a felületek, a textúrák gyönyörű, részletgazdag kidolgozottságában vagy pedig az értékes, kivételes minőségű anyaghasználatban jelenik meg. 

Nem kell ugyanakkor mindennek méregdrágának lennie: a hidegburkolatok terén sokszor elegendő egy szép felület, egy jól összeállított válogatás, tervezés, ahol a különböző felületek kellő dinamikát, izgalmas látványt sugároznak. 

Akár a kisebb méretű luxuscikkek, vagy egy egyszerűbb, de tökéletesen megkomponált fal is nagy hatást gyakorol majd a térben, különösen, ha a középpontba helyezed őket, és a kiegészítőkkel, színekkel, fényekkel megadod számukra a kellő csillogást.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, de kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, ahol elsőre végleges építési megoldásokat kínálunk. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr818045824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:48:29

Nagyon jó megoldások. Annyi még esetleg, hogy a 3d-s falpanelek is egyre népszerűek és azokkal is nagyon klassz falakat lehet kialakítani otthonunkban. Üdv, Kerma Design
süti beállítások módosítása