6 végzetes felújítási hiba tavasszal
2023. március 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 végzetes felújítási hiba tavasszal

Ha tavasz, akkor lakásfestés! Ha mostanában tervezed az otthonod kifestését, érdemes megismerned azt a 6 végzetes hibát, amiből legalább egyet a felújítók 85%-a elkövet, és emiatt nem elégedett az eredménnyel.

Hihetetlen apróságokról van szó, amik mégis végzetesen befolyásolják a végeredményt!

#1: Nem tesztelik, milyen festékre festenek rá

Ha latex festéket szeretnénk a falra, muszáj letesztelni, előtte milyen festéket használtak. Ugyanis például az olaj bázisú festékre nem ajánlott latex festékkel festeni, mert egy éven belül ledobja magáról. 

Ha nem tudod, milyen festék volt az előző, muszáj egy kis területen letesztelni az új festéket. Egy vattadarabot áztass alkoholba és nyomd rá a falra. Ha a festék felpuhul vagy lejön, olaj bázisú festékről van szó. 

portrait-couple-painting-interior-wall-new-apartment.jpg

#2: Olcsó eszközöket és festéket használnak

Ne a legolcsóbb fajtájú ecseteket és hengereket válasszuk. Hatalmas különbség van egy rendes ecset és egy silány között, már ami a végeredményt illeti. Egy jól megválasztott ecsetet sok évig lehet használni, ha rendesen ki van mosva a falfestés után.  

Lehet, hogy először csábító az olcsóbb festék, de gondolj bele: lehet, hogy azzal több réteget is fel kell festeni a kívánt eredményért, és akkor tulajdonképpen ugyanannyiba került, mint egy jó minőségű festék. Például a Mapei festékeiben biztosan nem fogsz csalódni!

flat-lay-brushes-isolated-white-background.jpg

#3: Nem olvassák el a címkét

A festékes dobozon feltüntetett legfontosabb tudnivalókat érdemes komolyan venni és betartani. Például a javasolt száradási időt tekintve: sose siettessük a száradást ventilátor segítségével, hanem tartsuk be a dobozon feltüntetett időt, és csak után fessük rá a következő réteget a falra. 

#4: Nem veszik komolyan az előkészületeket

A lakásfestés 70%-a az előkészületi munkákból áll. Le kell takarni az összes felületet, amit nem szeretnénk lefesteni, a falakat pedig elő kell készíteni: tökéletes eredményt csak tökéletesen sima falfelületen kapunk. Csiszolás, glettelés, és alapozás… Csak ezután jöhet a festés. 

paint-can-with-paint-brush-repairs-isolated.jpg

#5: Nem használnak ragasztószalagot

Lehet, hogy szerinted nincs szükséged ragasztószalagra. Mégis azt javasoljuk, hogy használd ezt a remek segédeszközt. Gyorsabban is lehet haladni és a fröccsenések miatt sem kell bosszankodni.

#6: Elfelejtik felkeverni a festéket

Ez igazán nagyon egyszerű tipp, mégis sokan megfeledkeznek róla. Ha nem kevered meg a festéket igazán kiadósan a festés előtt, akkor a végeredmény bizony kiábrándító lesz. Néha a legegyszerűbb dolgokon múlik a legtöbb. 

Ha további kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, ahol elsőre végleges építési megoldásokat kínálunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1118045932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása