Ennek a 4 fürdőszobai trendnek idén búcsút inthetünk
2023. április 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ennek a 4 fürdőszobai trendnek idén búcsút inthetünk

A fürdőszoba kétségtelenül az egyik legfontosabb helyiség a lakásban, így lényeges szempont, hogy okos tervezéssel a maximumot hozzuk ki a térből.

Ha most kezdenél bele a felújításba, érdemes átnézni, hogy mik azok a trendek, amik már inkább kifelé mennek a divatból. Megmutatjuk, mi az a top 4 irányzat, amit érdemes inkább elkerülni!

Fehér, steril fürdőszoba

A fehér szín nyitja a teret, letisztult megjelenést kölcsönöz, sőt különböző kiegészítőkkel egyszerűen fel lehet dobni az ilyen teret. Azonban úgy tűnik, hogy ez a trend kezd megfáradni. A steril, fehér szín helyett inkább a világos tónusok felé indultak el a tervezők: a világos színeket meleg színekkel keverve részesítik előnyben az egyensúly érdekében.

shutterstock_784722817-836x517.jpg

Minimalista stílus

Úgy tűnik, hogy a minimalizmus mindent átható trendje is úton van kifelé. Nagy munka összedobni egy igazán jó minimál fürdőszobát, az eredmény pedig gyakran unalmas. A következő időszakban sokkal inkább a drámai minták, színek és textúrák keveredése kerül előtérbe a teljesen steril, minimalista fürdő helyett.

minimal-furdo-shutterstock_1651605427.jpg

Óriási csempék

A fugavonalak elkerülése miatt egyre többen kezdtek az elmúlt években nagyobb formátumú csempéket használni fürdőszobában. Az így létrejövő burkolt felület modern hatású, így tökéletesen illik a minimalista stílushoz is. Azonban ezek a hatalmas csempék optikailag zsugorítják a teret, így nyomasztó érzést kelthetnek a fürdőszobában. Különösen kellemetlen, ha még ablak sincs a helyiségben. 

A friss divatirányzatok inkább a kézműves-kinézetű csempéket részesítik előnyben – ezek ugyanis hagyományosabb megjelenést, otthonosabb érzést kölcsönöznek a tereknek.

Fahatású burkolatok

Sokan választanak fahatású burkolatokat, mert természetes megjelenést sugalmaznak, és jobban kezelhetőek, mint az igazi fából készült felületek. Mégis sokszor becsúszik egy óriási baki, mely miatt a végeredmény olcsónak, silánynak tűnik. A hibát gyakran az okozza, hogy nem megfelelő a kialakítás, a fugázás, vagy a faerezetű burkolólap egyszerűen túl sok a térhez.

shutterstock_656245324-836x557.jpg

Ha további kérdéseid vannak a felújítással, kivitelezéssel kapcsolatban, és elsőre végleges megoldást szeretnél, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4918068656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:48:25

Mik lesznek az új trendek?
süti beállítások módosítása