7 hasznos lakberendezési ötlet, amiket a tervezők gyakran használnak
2023. június 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 hasznos lakberendezési ötlet, amiket a tervezők gyakran használnak

Érdekes és hasznos ötleteket olvashatsz a cikkben, amelyekhez a lakberendezők is előszeretettel nyúlnak, ha egyedi és izgalmas megjelenésű otthonokat alakítanak ki.

Konyha és nappali között megnyitott fal

Ha nem akarod teljesen integrálni a konyhát a nappalival, de fontos a közös tér érzetének megteremtése, a megnyitott fal jó módszer. A konyha felőli oldalon az ablak alatt reggelizőpultot lehet kialakítani, az oldalsó részeken pedig tárolóhelyeket – polcokat és fiókokat a konyhabútor kiegészítéseként.

9_hasznos_lakberendezesi_otlet_nyitott_fal.jpg

Ablakokat utánzó tükrök a nappaliban

Érdekes megoldás a kanapé felett elhelyezett tükrök, melyek formájukkal és keretes kialakításukkal hasonlítanak a valódi ablakokhoz. Vizuálisan úgy tűnik, mintha nem két, hanem három nagy ablak lenne a szobában. Ez nagy térérzetet kelt, és megsokszorozza a helyiségbe bejutó napfényt.

tukrok-a-nappaliban.jpg

Öltöző – gardrób bársony drapériával eltakarva

Ha a felújítás és berendezés költségvetése korlátozott, akkor nem szokványos megoldásokat kell keresni. Ilyen például, ha a hálószobai gardróbhoz a szokásos toló- vagy lengőajtók helyett bársony drapériákat választunk. Egy ilyen tervezési ötlet nemcsak a pénzmegtakarításban segített, hanem abban is, hogy a hálószoba hangulatosabbá váljon.

9_hasznos_lakberendezesi_otlet_gardrob.jpg

Mennyezeti díszléc a falak színében

A lakberendezők különböző technikákat alkalmaznak a mennyezet vizuális megemelésére és a tér levegősebbé tételére. Ha a mennyezeti díszlécet a falak színére festjük, a falak magasabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában.

9_hasznos_lakberendezesi_otlet_diszlec.jpg

Munkaterület a hálószobabútorban

A képen látható megoldás trükkje, hogy a falon MDF-panelekkel van kialakítva a fejtámla, mely oldalt tárolóhelyet és egy kis íróasztalt rejt. Az íróasztal könnyen összecsukható, és zárt formájában egyáltalán nem látható.

9_hasznos_lakberendezesi_otlet_haloszoba.jpg

Egységesen festett sötét ablakkeret és ablakmélyedés

Az ablakkeretekhez és az ablakos falakhoz általában semleges világos árnyalatot választunk, hogy ne legyen hangsúlyos ez a terület. Viszont ha az ablakokat és a karnisokat tartalmazó falat grafit árnyalatúra festjük, ahogy az a képen is látható, a belső tér további mélységet és egy érdekes hangsúlyos részletet kap. Jó ötlet, hogy a függönyök fekete és mézszínű árnyalatúak.

9_hasznos_lakberendezesi_otlet_07.jpg

Üvegtégla válaszfal, térelválasztó elem

Egy világos, üvegtéglákból álló válaszfal stílusosan elválasztja a WC területét a fürdőszobában, a színes üveg pedig szokatlan fényeket és árnyékokat ad a dekorációhoz. A színes üveggel összehangolva a színes fuga sokkal harmonikusabb megjelenést ad.

9_hasznos_lakberendezesi_otlet_08.jpg

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

 (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9118121454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:47:45

Nagyon tetszett a cikk. mi is felóújítással kapcsolatos termékekkel foglalkozunk amit itt meg lehet tekinteni:kerma.hu/

üdv: Kerma design
süti beállítások módosítása