4 ötlet: így rendezd be a kicsi nappalit
2023. október 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 ötlet: így rendezd be a kicsi nappalit

A kis nappali berendezése kihívásokkal járhat, de néhány apróbb trükk, és máris sikerül a feladat kivitelezése, kész az ideális nappali. Lássuk, miket javasolnak a szakértők.

#1: El a faltól!

Először mindig azt kell eldönteni, hová szeretnénk tenni a kis nappali legnagyobb bútordarabját, a kanapét. A kanapé a nappali szíve és lelke, hiszen általában szeretjük itt tölteni az időnket, legyen szó akár a munka utáni lazulós órákról, a hétvégékről vagy nagy baráti beszélgetésekről. Ez a bútordarab mindig jóval nagyobb helyet foglal el a térből, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. A legnagyobb bútordarab a leghosszabb falszakaszra kerül, és ilyenkor érdemes 10-15 cm-t is elhagyni a faltól, mert ettől az apró, de jelentéktelenek tűnő trükktől máris szellősebb lesz az összkép. 

mapei-nappali1.jpg

#2: Játék a lábakkal

A kanapé lehet akár egy robusztusabb darab, ha mellé vékony lábakkal rendelkező dohányzóasztalt vagy fotelt helyezünk, mert a tér így még mindig könnyed marad. Ugyancsak növelhetjük a kis nappali térérzetét, ha lábak nélküli médiaszekrényt választunk, és azt fúrjuk fel a falra, így szabadon hagyva alatta a padlót – ezáltal máris sokkal nagyobbnak érzékeljük a teret, mint amekkora a valóságban. Ha lehetséges, rögzítsük a falra a tévét, és rejtsük el a kábelezést. Így nem terheljük a teret a „földhöz ragadt” berendezésekkel.

mapei-nappali3.jpg

#3: Sarkok

A kanapéval átellenben, a szőnyeg másik sarkán mindig jól mutat egy fotel. Mellé tehetünk lerakóasztalt és állólámpát is, ha van a közelben konnektor, így egy igazi pihenősarkot alakíthatunk ki. A kanapé oldalán, a sarokban jól mutat egy magas, karcsú vagy apróbb növény állványra állítva, amellyel felfelé vezetjük a tekintetet, így magasabb szintre emelve vele a kis nappali berendezését.

mapei-nappali2.jpg

#4: Lekerekített formák

A kis tereknek jól áll, ha sok kerekded vonalvezetést alkalmazunk, legyen szó nagyobb vagy kisebb bútordarabokról, festésről vagy dekorációs tárgyakról. Helyezzünk a kanapé vagy a fotel mellé kerek lerakóasztalokat. Az ívek mindig szépen vezetik a tekintetet, ráadásul így kevesebb a kiálló sarok, amelyekbe esetlegesen beleütközhetünk.

mapei-nappali4.jpg

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

Szaktanácsot kérek

 (Forrás)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3518209265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása