5 gyakori lakásdekor hiba, amit érdemes elkerülni: Te már követted el ezeket?
2023. október 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 gyakori lakásdekor hiba, amit érdemes elkerülni: Te már követted el ezeket?

A szakemberek jól ismerik azokat a lakásdekorációs hibákat, amelyeket sokan elkövetnek. Íme, egy lista a leggyakoribbakról – érdemes átfutni a pontokat, hogy te már könnyen elkerülhesd ezeket a bakikat.

#1 hiba: Bútorok pontos méretek nélkül

Ez tényleg egy gyakori hiba, ami sokaknál előfordult már, lehet, hogy te is elkövetted már. Kezdd azzal, hogy pontosan leméred a bútorok helyét, és csak utána kezdesz bútorvásárlásba. Amikor pedig vásárolsz, tartsd magad a leírt adatokhoz. Ha mégis beleszerettél egy túl nagy darabba, vedd le a méreteit, majd otthon ellenőrizd, hogy az adott helyiségbe beleillene-e.

lakasdekoracios-szarvashibak-es-hogy-hogyan-kerulhetjuk-el-oket.jpg

#2 hiba: Először a falfestéket választod ki

Tanács: Előbb a legalapvetőbb textil kiegészítőket (szőnyegek, párnák, függönyök, kárpitok, stb…) válaszd ki, így már könnyebb lesz megtalálni a megfelelő festékszínt a falakra. Ne korlátozd le magad azzal, hogy a falszínhez próbálsz olyan kiegészítőket keresni, amik illenek hozzád és a stílusodhoz.

#3 hiba: Csak egy helyen vásárolsz

Azért, hogy az otthonod ne váljon unalmassá és sablonossá, próbálj ki kisebb lakberendezési üzleteket, ahol egyedi dekorációs és lakáskiegészítőket találhatsz. Így biztosan elkerülheted, hogy egyhangú stílus uralkodjon otthonodban.

lakasdekoracios-szarvashibak-es-hogy-hogyan-kerulhetjuk-el-oket2.jpg

#4 hiba: Soha nem vállalsz merész döntéseket

Még egy rosszul kiválasztott falszín, vagy téma is enyhíthető akár egy könnyedebb színvilágú képpel, vagy világos, semleges színű bútorzattal. Emiatt nem érdemes folyton a bevált sablonokhoz nyúlni! Próbálj meg kísérletezni, a józan ész keretein belül

#5 hiba: Minden extravagáns

Most az előző hiba ellenkezőjéről beszélünk, amikor minden berendezési tárgy és kiegészítő egyedi. Ha már van egy látványos műalkotásod, szokatlan képed, vibráló függönyöd vagy erős mintázatú szőnyeged, akkor a többi darab legyen egyszerűbb, visszafogottabb, hagyják érvényesülni a különleges tárgyat.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szakmai kérdésem van

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr918209273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása