Íme, a divatos otthonok 6 titka
2024. április 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Íme, a divatos otthonok 6 titka

Nem szükséges lecserélned a teljes berendezést, ha divatosabbá, modernebbé szeretnéd tenni az otthonod. Akár már pár dolog megváltoztatásával is elérheted a célod. Nézzük, mik azok, amik nem hiányozhatnak egy divatos lakásból.

#1 Szobanövényeket mindenhova

 

A szobanövények élettel töltik meg a teret, hangulatosabbá teszik azt, és a levegőt is tisztítják. Olyanokat válassz, amiknek a gondozása nem jelent kihívást, és a szobában is jól mutatnak. Természetesen ne csak a növény fajtájára helyezz hangsúlyt, hanem a kaspóra is, amibe beleteszed.

gettyimages-1368946710-768x512.jpg

#2 Használj természetes anyagokat

 

A bőr, a pamut, a vászon, a gyapjú és a fa mind olyan anyagok, amelyek gyakran visszaköszönnek a szépen kialakított belső terekben. Ennek oka, hogy textúrát és mélységet adnak a térnek. Sokkal divatosabb és stílusosabb lesz az összhatás az otthonodban, ha ilyen anyagokból készült vagy ilyen anyagokkal bevont bútorokat, szőnyegeket, textileket, kosarakat, függönyöket és dekorációkat választasz.

 

#3 Feltűnő lámpa

 

Lehet az álló, asztali vagy mennyezeti lámpa, a kiválasztott darabod legyen különleges és egyben funkcionális is. Olyat érdemes beszerezned, ami megfelel a saját ízlésednek, de emellett olyan klasszikus a formavilága, hogy bármilyen stílusú szobában jól mutat. Így nem kell állandóan cserélgetned, sokáig divatos marad, ezért akár egy nagyobb összeget is rászánhatsz.

 

#4 Szőnyeg

 

Egy szőnyeg alapjaiban meg tudja változtatni a lakás hangulatát. Leginkább a méretre érdemes odafigyelni. Még akkor se válassz kicsi szőnyeget, ha a nagy faltól falig ér, ugyanis sokkal tágasabbnak fog tűnni a tér. Ne félj a merész színektől, válassz akár egy erőteljes árnyalatot!

 

#5 Hangsúlyos váza

 

Semmi sem emeli annyira egy szoba hangulatát, mint egy csokor virág egy stílusos vázában. Időközönként bátran lepd meg magad egy csokorral. És válassz hozzá olyan vázát, amely kellően hangsúlyos.

 

#6 Mutatós tárolók

 

Ha azt szeretnéd, hogy mindig rendezett legyen az otthonod, a dobozok, kosarak és más tárolók sokat segítenek ebben, ráadásul dekorációként is kiválóan funkcionálnak. Arra figyelj, hogy szép és stílusos darabokat válassz, amelyek akár egy üres komódot is feldobnak. Ezekbe a tárolókba elpakolhatod azokat a tárgyakat, amiket nem szeretnél szem előtt tartani, de a hétköznapokban többször szükség van rájuk.

Kedvet kaptál egy felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6818348797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása