5 tipp, hogyan dobhatod fel a fürdőszobád hangulatát
2024. június 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 tipp, hogyan dobhatod fel a fürdőszobád hangulatát

Úgy tűnik, hogy a natúr színek soha nem mennek ki a divatból, a fürdőszobába különösen ideálisak, hiszen nyugodt hangulatot teremtenek minden napszakban. Ha mégis szeretnéd feldobni a helyiség hangulatát, ismerj meg néhány tippet, amivel elkerülheted

furdoszobai_tippek_1.jpg

  1. Texturált csempék és anyagok

Ki mondta, hogy a csempe csak unalmas lehet? A semleges színpaletta is megszámlálhatatlanul sok árnyalatot foglal magában, így ennek megfelelően variálhatod a kockákat és a mintákat. Még jobb, ha a csempe és a pult felülete is változatosságot mutat – ez nemcsak a szemnek esik jól, hanem a kéznek is a tapintása miatt.

  1. Krémszín mélyebb árnyalatokkal

Egy semleges enteriőrre gyakran ráfér egy vagy több mélyebb, gazdagabb árnyalat, hogy kiegyensúlyozza a halványabbakat. A fürdőszobában segíthetnek a kontrasztos csaptelepek, néhány sötétebb kiegészítő – például szappantartó vagy polc –, illetve a reneszánszukat élő szőnyegek is. A lényeg, hogy legyen néhány sötétebb fókuszpont, ami irányítja a tekintetet.furdoszobai_tippek_2.jpg

  1. Hívogató karamella

Több olyan árnyalat is létezik, ami karakteres ugyan, mégis a semleges színpaletta részét képezi. Az egyik a karamella. Bármelyik helyiségben harmonikus hatást érhetsz el vele, de a fürdőszobában főleg jól mutat padlón, csempén és kiegészítőkön is, ráadásul optikailag „felmelegíti” a teret.

  1. Természetes kiegészítők

A semleges színpaletta imádja a természetes, például faszínű vagy -anyagú kiegészítőket. Ez lehet egy polc, egy növénynek otthont adó agyagkaspó, vagy éppen a piperecikkek tárolására szolgáló edény(készlet). Ha a fenntarthatóság is fontos neked, a bambusz a fürdőszobába különösen remek választás.furdoszobai_tippek_3.jpg

  1. Merész részletek

A legjobb ötlet, amivel feldobhatsz egy enteriőrt, ha kitalálsz egy-két merész részletet, ami színben passzol, és mégis van benne valami meglepő. Elegendő tér esetén ilyen lehet egy fürdőszobában elhelyezett fésülködőasztal, szűkebb helyen pedig akár valamilyen szokatlan formájú szaniter vagy egy praktikus vintage sámli.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6218400055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása