5 nagyszerű ötlet: így lesz igazán kellemes az otthonod
2024. augusztus 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 nagyszerű ötlet: így lesz igazán kellemes az otthonod

A lakás akkor válik igazi otthonná, ha a személyiségünkhöz igazítjuk, kedvenc tárgyainkkal, színeinkkel, saját kezűleg felújított darabokkal, családi emlékekkel vesszük körül magunkat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek hasznosak lehetnek, ha úgy érezzük, nem elég otthonos, túl steril a tér és barátságosabbá varázsolnánk. 

 kellemes_otthon_1.jpg

Dísztárgyak, emlékek

Ne becsüljük le az apróságok jelentőségét, a kisebb tárgyak főleg akkor módosítják az összképet, ha hangsúlyosan személyesek. Az ilyen szuvenírek jól mutatnak például a könyvespolcokon. A kötetek monotóniáját megtörő kerámiák, vázák, régi rádiók, órák, felújított antik lámpák vagy zenedobozok pedig hívogatóan barátságossá teszik a látványt. 

Tanácsos fenntartani néhány polcot a méretesebb kincsek számára. Ha a polcsor alacsonyan fut, a tetejére képeket, fotókat, dísztálakat, üveg dizájntárolókat sorakoztathatunk, kinek mi áll közel a szívéhez.

„Csináld magad”

Engedjük szabadjára a fantáziánkat! Régi faanyagból étkezőasztalt, falipolcot, átfestett létrából növényállványt, régi utazóládából dohányzóasztalt készíthetünk. Lefesthetjük a parkettát, a csempét, a konyhabútort, áttapétázhatjuk a gardróbszekrény ajtaját vagy az íróasztalt. Nagyon izgalmas lesz az összkép, ha hat különböző felújított széket állítunk az étkezőasztal köré.

kellemes_otthon_3.jpg

Stílusos textilek

Egy helyiség hangulatát, vizuális összképét a függönyök, takarók és kárpitok cseréjével lehet legkönnyebben megváltoztatni. Ez manapság már nagy anyagi terhet sem jelent, a boltokban tetszés szerint válogathatunk a kész, előre megvarrt termékek sokaságából.

Világos helyiségekbe választhatunk merészebb színű függönyt, nagy belmagasság esetén pedig markáns mintákat is betervezhetünk. A hálószobában lényeges elem az ágytakaró. A nagy felület miatt natúr, semleges színű darabot keressünk – tökéletes a bézs, tób, törtfehér –, és díszpárnákkal dobjuk fel. A párnákkal bátran kísérletezhetünk, egymás mellé tehetjük akár a legvadabb színeket, mintákat.

kellemes_otthon_2.jpg

A növények azonnal barátságossá varázsolják a teret

A szobanövények otthonunk legszerethetőbb díszei közé tartoznak. Mivel behozzák a természetet a négy fal közé, oldják a stresszt, javítják a hangulatunkat, a kiegyensúlyozottság pedig pozitívan hat a fizikai állapotunkra. Vásárlás előtt gondoljuk át, melyik hová kerül majd, hiszen az egyes fajták igényei jelentősen különböznek. 

kellemes_otthon_4.jpg

Térformálás tükrökkel

Ez a különleges felület csodát tesz a térrel, ugyanakkor nem túl drága, így mindenképpen érdemes beszerezni néhány darabot, és kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. A tükör kerülhet a nappali falára, hogy hogy visszatükrözze a csodás panorámát, beboríthatjuk vele a komód felületét, vagy kis kockákban felragasztjuk a konyha alsó és felső szekrénysora közé, mindenképpen garantált a különleges hatás.

Kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5218443399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása