5 trendi hidegburkolat ötlet, amely remekül mutat az otthonodban
2022. november 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 trendi hidegburkolat ötlet, amely remekül mutat az otthonodban

Felújításkor vagy építkezéskor mindenki a legjobbat és legszebbet szeretné kihozni a rendelkezésre álló anyagokból. De mi a helyzet akkor, ha csak igen kis mértékben vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel? Mi most ebben szeretnénk egy kicsit segíteni. Íme, 5 megújult és trendi hidegburkolat ötlet, amellyel a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz.

 

Fahatású hidegburkolat 

Fantasztikus megoldás azoknak, akik ragaszkodnak a meleg színekhez és a fa erezete által adott természetességhez. A fahatású hidegburkolatok számos színválasztékban elérhetők. Előnyük, hogy tényleg azt a hatást keltik, mintha csak laminált padlón járna az ember. Azzal a különbséggel, hogy ez az anyag sokkal könnyebben tisztítható, nagyobb teherbírású, és a padlófűtés is könnyedén kivitelezhetővé válik.

3d-rendering-beautiful-comtemporary-luxury-bedroom-suite-hotel-with-tv.jpg

Elegáns, márványhatású padlóburkolat

Ne ijesszen meg senkit a „márvány” szó ridegsége. A megfelelően kiválasztott márványlapok ugyanis letisztult és elegáns hangulatot varázsolhatnak a megálmodott helyiségbe. Ha nagy a tér, akkor a márványhatás képes egységesíteni az egész tér összhatását. 

modern-interior-living-room-have-blue-sofa-with-coffee-table-working-table-marble-wall-3d-rendering.jpg

A márványlapok halvány és diszkrét mintázata összeolvadva, mintegy “tengervíz szerű” megjelenést kölcsönöznek a padlóra tekintve. A végső eredmény egy fényes, tükörsima és az egész teret egybeolvasztó padlózat lesz, amely tökéletes egységességet alkot majd a kiválasztott bútorokkal együtt.

Kőhatású padlóburkolat

Teraszok, medencék, szaunák esetében a kőhatású burkolat erősíti azt az érzést, hogy a természetben vagyunk, mégis egyfajta elegáns letisztultságot hordoz magában. Praktikus és frappáns megoldás azok számára, akik egy innovatív környezetbe, modern és mégis természetközeli megoldáson gondolkoznak.

A mintás burkolatok világa

A kiválasztott minta passzoljon a fal színéhez, vagy éppen fordítva. Ha például a fürdőszobánkat szeretnénk feldobni egy-egy különleges mintázatú csempével, akkor törekedjünk arra, hogy a padló burkolata harmonizáljon a csempében található mintázattal. Könnyedén összhangba hozhatjuk a burkolatokat úgy, hogy a padlóra kiválasztott minta inverzét helyezzük a falra. 

A művészi megoldások imádóinak: mozaik csempe

A fürdőkád közvetlen közelébe kirakott kék árnyalatú mozaikokkal, imitálni lehet a tengervíz közelségét. Ugye milyen frappáns megoldás? A mozaik csempék világának csak a képzelet szabhat határt.

decorative-colorful-mosaic-textured-background.jpg

Ha további tanácsokat szeretnél az otthonod felújításával kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8517948964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása