Ha elkerülhetetlen a tavaszi betonjavítás: így spórolj pénzt és időt
2023. március 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ha elkerülhetetlen a tavaszi betonjavítás: így spórolj pénzt és időt

Lehet, hogy már te is aggódva figyeled, milyen károkat okozott a tél az otthonod körül. Ilyen tipikus feladat például a betonjavítás.

Érdemes már most felkészülni, ismerd meg azt a megoldást, amivel időt és pénzt spórolhatsz meg!

 

Gyorsan és olcsón szeretnéd elvégeztetni a szerkezeti elemek javítását?  

 

A PLANITOP RASA & RIPARA a ház körüli betonjavításra kiváló választás, hiszen a felhasználása nagyon sokrétű. Segítségével a betonjavításhoz két munkafázis helyett csak egy szükséges, könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni. Esztétikus, szép felületet ad, tartós és megbízható termék.    

empty-stone-stairway.jpg

Mire is lehet egy ilyen terméket felhasználni? 

 

A ház körül több olyan beton építmény fordulhat elő, ahol nagyszerűen alkalmazható: kerítéslábazatok, lépcsők, erkélyek és teraszok lemezei, betonkorlátok, valamint egyéb beton és vasbetonszerkezetek. 

A PLANITOP RASA & RIPARA tulajdonképpen két termék egyben. Egyrészt kiváló megoldás nagyobb – maximum 4 cm – vastagságban történő felhasználásra, mint újraprofilozó, betonjavító anyag, másrészt simítóhabarcsként a felület esztétikus lezárására is tökéletesen alkalmas. Ha csak simításra alkalmazzák a terméket, akkor a legkisebb bedolgozási vastagság 3 mm. 

Nem kell tehát kétféle terméket megvásárolni, nem kell ügyelni a betonjavító és a simító anyag alkalmazása közötti várakozási időre, a betonjavítás egy munkamenetben megoldható. 

 

Mik a betonjavítás lépései?

 

A betonjavítás első és egyik legfontosabb lépése a felület előkészítése. El kell távolítani minden sérült betonrészt és minden szennyeződést. Figyelni kell, hogy mindig olyan felület képeződjün, amely kellőképpen érdes, amibe a javítóanyag jól bele tud kapaszkodni. 

Ezután be kell keverni a PLANITOP RASA & RIPARA habarcsot vízzel. Javasoljuk, hogy egyszerre megfelelő mennyiségű anyag legyen bekeverve, mert a PLANITOP RASA & RIPARA gyorskötő termék. Mivel a bekevert anyag kellőképpen állékony, a termék vízszintes és függőleges felületekre egyaránt könnyedén felhordható.

A PLANITOP RASA & RIPARA zsugorodás nélkül szilárdul, kitűnően tapad a betonfelületekhez, mert szintetikus szálakat tartalmaz. Körülbelül fél óra elteltével végső felületképzésként szivacssimítóval be kell simítani a felületet. 

Ha további kérdésed van a témával kapcsolatban, vagy bármi más szakmai kérdésed van építkezéssel, felújítással kapcsolatban, kérdezd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, ahol elsőre végleges építési megoldásokat kínálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2918046098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása