Tök-jó megoldások az őszi hangulatért!
2016. október 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Tök-jó megoldások az őszi hangulatért!

Ha azok közé tartozol, akik ki nem állhatják az olyan amerikai ünnepeket, mint a Halloween, de szereted az őszi hangulatú dekorációkat, ez a poszt most neked szól!

Hozzánk is elért a „pumpkin-láz” és gyakorlatilag bármelyik bevásárlóközpontban be tudsz szerezni kisebb-nagyobb dísztököket. De nem kell mindjárt nekiállnod egy hatalmas késsel, és ijesztő horror arcokat belevájnod! A dísztököt számtalan módon fel tudod használni otthonod díszítésére, hiszen tökéletesen visszaadja azt a romantikus őszi hangulatot, ami ilyenkor, októberben úgy hiányzik!

 

blog2tok_nyitokep.jpgAmire szükséged lesz:

  • dísztök (amekkorát és amennyit csak szeretnél)
  • alkoholos filc
  • vízálló festék
  • bicska vagy egy kisebb kés
  • 4-5 db mécses
  • polár takarók

 

A hideg idő miatt a színes növényeket már el kellett tenni a bejárati ajtó elől, de másképp is fel lehet dobni az ajtó előtti részt. Például pár színes dísztökkel!

blog2tok1.jpg

A legegyszerűbb, ha fogsz néhány puha takarót, szépen egymásra hajtogatod őket, és a kupac tetejére raksz egy dísztököt. Teheted egy székre a kertben, vagy egy farönkre, így ha kiülnétek páran a teraszra, kéznél lesznek a meleg takarók.

blog2tok2.jpg

Ha a bejárati ajtódig lépcső vezet fel, nagyon jól fog kinézni, ha pár töknek arcot rajzolsz alkoholos filccel, és felsorakoztatod őket a lépcső egyik oldalánál. Így egyszerre varázsolsz őszi hangulatot, mégsem koszolod közben össze magad tökfaragás közben.

blog2tok3.jpg

A másik megoldás, ha van kéznél egy fúró, különleges lámpást készíthetsz a dísztökökből, a közepükbe pedig mécseseket tehetsz, amik lámpásként vezetnek el a bejárati ajtódig.

blog2tok4.jpg

Egyszerre hasznos és hangulatos is lehet, ha egy bicskával óvatosan belekarcolod a legnagyobb dísztökbe a házszámod, és köré teszel még pár kisebb tököt.

blog2tok5.jpg 

Kintre és bentre egyaránt szuper megoldás, - ha a narancssárga szín helyett jobban kedveled a fekete-fehér kombinációt, esetleg odavagy a geometriai mintákért – ha fogsz egy ecsetet, egy kis festéket, és befested a dísztököket. Innen már csak a kreativitásod szabhat határt!

A képek forrása: Pinterest

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6011816057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása