Így varázsolhatsz a legrútabb fürdőszobából is szépet
2016. november 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így varázsolhatsz a legrútabb fürdőszobából is szépet

Ha csak egy hely van a házban, ami a béke szigete kell, hogy legyen, az mindenképpen a fürdőszoba. Nincs is jobb, mint forró fürdőt venni, egy hosszú, megerőltető nap után…kivéve, ha a fürdőszobád nem pont olyan, mint a katalógusokban.

Mit tehetsz azért, hogy otthonosabb, hangulatosabb és tisztább legyen a fürdőszobád?

blog5furdoszoba_nyitokep.jpg

Első lépés: a csempe

Ha éppen nincs pénzed lecserélni a csempét a fürdőszobában, egy párszáz forintos fugafelújítóval csodákat tehetsz. Csak végig kell húznod a csempék között a tubust, így könnyedén átkened a padló-és falburkolat fugáit. A hidegburkolatok ugyanis sokszor azért néznek ki öregnek, mert a fugájuk az évek során elkoszolódott. Így ha alaposan megtisztítod a burkolatot, és átfested a fugát, a fürdőszobád olyan lesz, mintha új volna!

blog5furdoszoba1.jpg

Második lépés: takarítás

Ha nem szívesen használsz vegyi anyagokat, készíthetsz egy házi súrolószert. A hozzávalókat keverd össze, amíg egy sűrű, kenhető masszát nem kapsz. A masszával dörzsöld át az összes csempét, a mosdót, kádat, egy órán át hagyd hatni, majd vízzel öblítsd le.

Amire szükséged lesz:

  •  ecet
  • szódabikarbóna 10 dkg
  • 1-2 db citrom leve

blog5furdoszoba2.jpg

Harmadik lépés: díszítés

Most, hogy az egész fürdőszobád csillog-villog, már csak be kell szerezned pár dolgot, hogy hangulatában is megváltoztasd a fürdőt.

Amire szükséged lesz: 

  • új törölközők
  • új kilépő
  • 1 db növény
  • gyertyák
  • kosár a tusfürdőknek

 blog5furdoszoba3.jpg

képek forrása: Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3611939317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása