Meghökkentő felújítás: retró fürdőszobából modern ékszerdoboz
2023. november 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Meghökkentő felújítás: retró fürdőszobából modern ékszerdoboz

Egy igazán merész ötlet során egy régi, ronda helyiségből rusztikus, sötét fürdőszoba került kialakításra. Nézzük a részleteket!

Ilyen volt…

Az elavult fürdőszoba falait a régről jól ismert kék csempe borította, a padló sárga mintás burkolata erősen megviselt volt. A felújítók célja annyi volt, hogy minél eredetibb, mégis tökéletesen kihasználható tér legyen a végeredmény.

Nemcsak a burkolatokat cserélték le, teljes átalakításon esett át a fürdőszoba, új helyre kerültek a szaniterek. A fürdőkád helyett egy nagy méretű zuhany került a helyiség egyik sarkába, a másik oldalra pedig a WC. A WC teljes leválasztás helyett végül egy parapetfallal részben elkülönített zugba került. Ide eredetileg egy tolóajtót terveztek, amit helytakarékosság miatt végül leszavaztak.

mapei-felujitas1.jpg

Meglepő döntés: sötét fürdőszoba 

Sokan ódzkodnak a fürdőszobában a sötét színektől, különösen egy kisebb helyiségben, mivel ezek az árnyalatok köztudottan szűkítik a teret. Ugyanakkor megvan a maguk erős stílusa és hangulata, merész megoldást jelentenek, ha megfelelően használják őket. 

mapei-felujitas3.jpg

A felújítók a feketét megtörték pár világosabb elemmel: a zuhanyfülkébe fa mintázatú csempe került, illetve világos fapultokat alakítottak ki. 

Saját kivitelezésű dekorfestés és átalakított bútorok

Saját kivitelezésű dekorfestés került a falakra. A falak gipszkartonból készültek, ennek teljes felületét két réteg vízzáróval kenték a festés előtt. Egyedül a mosdó körül, a zuhanyban és a WC helyiségében van csempe, ez is a merész fekete színsémához illeszkedik: hol fa mintázatú, hol matt fekete. A komódot feketére festették, tetejére pedig egyedi fapult került.

mapei-felujitas2.jpg

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8218230811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása