9 apró tipp, ha kicsi a lakása: így használja ki a tereket maximálisan
2020. augusztus 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

9 apró tipp, ha kicsi a lakása: így használja ki a tereket maximálisan

Használja ki maximálisan az otthona tereit! Ebben segíthet néhány egyszerű ötlet, amelyek apróságnak tűnhetnek, de a lakások berendezésekor, a mindennapi életben mégis sokszor háttérbe szorulnak.

 

1. Legyenek a bútorok egyszerűek, praktikusak

Általános hiba, amit sokan elkövetnek kis lakás berendezésekor, hogy sok kis bútorral töltik meg a szobákat, ahelyett, hogy néhány nagyobb, funkcionális darabot választanának.

2. Kerüljük a rendetlenséget

A kis terek első számú ellensége a rendetlenség. A rejtett tárolóhellyel rendelkező multifunkciós bútorok: egy a belsejében tárolóval rendelkező ottomán, dohányzóasztal, kihúzható fiók ágy alatt stb. segíthetnek eltüntetni az elől hagyott dolgokat.

3. Nyissuk meg a szobákat, tereket

A közlekedő zónákban ne helyezzünk el bútorokat. A kisebb és nagyobb bútorok, kiegészítők akadályozzák a kényelmes közlekedést a helyiségek között, ugyanakkor vizuálisan is blokkolják a szobát.

4. Válasszunk színeket körültekintően

Világos és könnyed színekkel nagyobbnak mutathatjuk otthonunkat, mint amekkora valójában. Ezt még tovább fokozhatjuk monokróm színpaletta alkalmazásával – a nagyobb tér illúziója még hatásosabb lesz, főleg, ha a bútorok és a falak, dekoráció színeit is összehangoljuk.

5. Alakítsunk ki fókuszpontokat

Egy fókuszpont lehet egy nagy kép, látványos csillár, akár egy egész vagy részben festett, tapétázott fal vagy akár valami kisebb lakásdekoráció is – színes párnák stb.

6. Legyen jó és okosan tervezett a világítás

Egy jól megvilágított szoba a nagyobb tér illúzióját kelti. A modern világítótestek, a süllyesztett lámpák és az irányított világítás segíthetnek felkelteni a figyelmet a fókuszpontokra.

7. Alkalmazzunk fényvisszaverő felületeket

Minden fényvisszaverő felület – üveg asztallap, dekoratív üveg kiegészítők, fényes fém felületek, magasfényű bútor frontok – vizuálisan növelik a teret, visszafogott módon.

8. Egy kis szoba méretét fordítsuk az előnyére

Nem minden kis helyiségben kell mindenképpen a térnövelési praktikákon gondolkodnunk. Ha van egy kis szobánk, melyben otthonos, intimebb hangulatot akarunk kialakítani, kövessük az ösztöneinket. Használjunk sötétebb színeket és melegebb, kevésbé erős fényű világítást a megfelelő hangulat kialakításához.

9. Tegyük személyesebbé az enteriőröket

Helyezzünk el olyan elemeket az otthonukban, amelyek kifejezik az egyéniségünket, mindennapi életünket, stílusunkat. Ettől nem csak mi és a családunk fogja jobban otthon érezni magát, de a vendégek figyelmét is inkább e személyes tárgyak kötik majd le inkább mintsem a szobák mérete. (A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6016047646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása