Az 5 legjobb tanács kis alapterületű otthonokba
2022. január 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Az 5 legjobb tanács kis alapterületű otthonokba

Minél apróbb egy lakás, annál több kreativitást igényel a berendezése. Íme, 5 praktikus tanács, amit érdemes megfogadni, hogy nagyobbnak érződjön az otthonunk!

  1. Pontos méretek

Amikor nekifogunk egy kis alapterületű lakás berendezésének, mérőszalaggal a kezünkben induljunk vásárolni. Úgy válogassunk a fotelek, kanapék, asztalok között, hogy a lehető legfiligránabb darabokat vigyük haza. Ha túlzsúfoljuk a lakást bútorokkal, még kisebbnek fognak hatni a szobák, próbáljunk meg légies darabokat választani, és csak minimális számban.

ikea_pe359764.jpg

  1. Egyedileg gyártott darabok

Érdemes pénzt áldozni az egyedi darabokra, hiszen így az összes beugrót, falfülkét, ajtó fölötti területet kihasználhatjuk. A méretre gyártott bútorok másik fontos feladata lehet, hogy a térben elválasszanak különböző funkciókat. Egy polcrendszer vagy szekrénysor jól elkülönítheti a konyhát a hálórésztől, vagy az étkezőt a nappalitól.

raumplus_bild1294_1.jpg

  1. Stíluskavalkád helyett

Kerüljük az eklektikát, mert ez zsúfolt hatást kelt a térben. Ügyeljünk arra, hogy legalább a főbb bútordarabok hasonló stílusúak legyenek. Ugyanez vonatkozik a dísztárgyakra is: minél kevesebbet helyezzünk el a lakásban, és kerüljük a teret összehúzó szín- és formakavalkádot.

  1. Fényes részletek

Optikailag nagyítják a teret a tükröződő felületek. Ilyen maga a tükör, az üveg vagy bármilyen festett, magasfényű felület. 

590d57_041c77ea422841fa9e3fb97d549da3demv2_d_3456_2304_s_2.jpg

  1. Színek és minták

Amikor a falszínt választjuk ki, gondoljunk arra, hogy a fehér, az egészen halvány árnyalatok és a finom pasztellszínek légiesen könnyeddé teszik a szobát, optikailag nagyítják a teret. A harsány felületek, a nagy, erőteljes tapétaminták viszont összehúzzák azt. Ugyanez vonatkozik a textilekre is. Minél könnyedebb anyagokat keressünk, apró mintákkal, világos színekben.

Ha szeretnéd felújítani kisméretű otthonodat, de bizonytalan vagy pár kérdésben, kérdezd bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9016779102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása