Hogyan frissítsük fel a szűkös, kissé sötét, régi lakást?
2022. február 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hogyan frissítsük fel a szűkös, kissé sötét, régi lakást?

Színharmónia, tágasnak tűnő terek és szokatlan megoldások – néhány fontos dolog szem előtt tartásával a szűkös, kissé sötét lakásokból is lehetnek légies, modern életterek. Lássunk néhány példát!

Érdemes előnyben részesíteni a fehér falakat, hiszen ahhoz bármilyen színű és mintájú bútorokat, kiegészítőket párosíthatunk. A világos színek ráadásul a tereket is nagyítják optikailag. Ha a felújítás elején még nem vagyunk biztosak az árnyalatokat illetően, mindig egy semleges, világos tónus a megfelelő választás. A későbbiekben egy ilyen térbe könnyedén beilleszthető egy-egy nekünk igazán tetsző bútordarab.

17997_c1-1.jpg

Bevált lakberendezési trend, hogy a modern bútorokat régi holmikkal párosítjuk, ezzel is egyedivé téve az enteriőrt. Szokatlan megoldás például egy fürdőszobába álmodott Singer varrógépállványból készült mosdóállvány. Egy ilyen darab el is tereli a figyelmet a kicsi helyiségről.

18003_c7-1.jpg

A bútorválasztás előtt érdemes végignézni a holmijainkat, hogy tudjuk, mennyi tárolóra lesz szükség. A régi panellakások esetén például ajánlott a régi beépített szekrények megtartása mellett dönteni, mert rengeteg dolgot elnyel, a kicserélése pedig igen költséges. Elég csak a szekrény frontját felfrissíteni, például festéssel.

18001_c5-1.jpg

Panellakásba beszereltethetünk klímát: erkélyes lakásoknál ez egyszerűen az erkélyre kerül, ha nincs erkély, a homlokzatra tehetjük (bár az utóbbi megoldás településképi bejelentést igényel). Érdemes a melegburkolat alá lépéshang-gátló réteget tenni, a vizes helyiségek strangjaiba pedig kerülhet elszívóventilátor csappantyúval, így a szagok kevésbé áramolnak vissza. Ezekkel a megoldásokkal is modernizálhatjuk a lakást.

Ha szeretnéd felújítani régi és szűkös otthonodat, de bizonytalan vagy pár kérdésben, kérdezd bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9316808560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása