6 hiba, amivel észrevétlenül elcsúnyítod a lakásod
2022. február 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 hiba, amivel észrevétlenül elcsúnyítod a lakásod

Lakberendezési trendek jönnek és mennek, egy dolog azonban biztos: amikor berendezel egy lakást, fontos, hogy jól és kényelmesen érezd magad benne, és amikor körbenézel, szeresd, amit látsz. Jó, ha tudsz néhány szabályt, hogy ne rejts el észrevétlenül hatalmas dizájnbeli hibákat az otthonodban. De mik is ezek? Mutatjuk!

Egyetlen fényforrás egy szobában

Ha a nappaliban, a halóban, dolgozószobában és konyhában csak egyetlen lámpa vagy csillár van, nem lesz olyan kényelmes a szemednek sem a fény, sőt, kevésbé néz ki komfortosan a szoba. Mindenképp tegyél állólámpákat vagy asztali lámpákat, esetleg valamilyen ledes dekorációs elemeket is a szobákba, ezekkel sokkal otthonosabb lesz az összhatás.

291204-lakas_1200x630.jpg

Ne egyetlen helyen vásárolj

Ha minden bútorodat ugyanabban az üzletben vásárolod, és teljesen ugyanolyan stílusúak is, unalmas és stílustalan lesz tőle a szoba. Vigyél színt a berendezésbe, vagy keverd a teljesen modernt a retróval, vagy épp egy-egy olyan képpel, kis szekrénnyel, ami a stílusodat mutatja meg.

Túl sok kiegészítő

Ha telepakolsz minden felületet vázákkal, szobrokkal, díszekkel, hiába illenek össze stílusban, mégis káoszos lesz a megjelenésük. Inkább egy-egy hangsúlyosabb darabot tegyél ki, és a képeket is úgy helyezd el a lakásban, hogy ne tűnjön olyannak, mintha egy galériában élnél.

291207-lakberendezes_640.jpg

Helyes magasságban legyen a konyhapult

Sok lakásban helytelen magasságú a konyhapult, azaz túl magasra vagy épp túl alacsonyra kerül. Hiszed vagy sem, de ez egyből szembetűnik, ha valaki meglátja, és nemcsak használat közben. Mindenképp próbáld úgy igazíttatni, hogy a kezedre álljon.

Mintás konyhai falicsempe

A konyhabútor melletti falicsempe lehetőleg egyszínű, minta nélküli legyen, ugyanis a mintásak szerencsétlen esetben úgy nézhetnek ki, mintha étel fröccsent volna a falra. Sőt, tisztán tartani is nehezebb azokat, amik texturáltak.

Kilógó csövek

Ahol csak lehet, rejtsd el a csöveket, gázórát, vízórát szekrények mögé. Minél több cső vagy vezeték látszódik a falon kívül, annál inkább veszít az otthonosságából a lakás. Ha teheted, inkább a falon belül fussanak az ilyesmik.

Ha szeretnéd felújítani az otthonod, de lenne pár kérdésed, mielőtt belevágnál, kérdezd bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8716808692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása