Így lesz kicsi lakásból felújítás nélkül nagyobb
2022. március 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így lesz kicsi lakásból felújítás nélkül nagyobb

Nem minden otthonban van lehetőség nagyobb változásokat eszközölnünk, hogy javíthassunk a térérzetünkön. Ám nem muszáj falakat mozgatni vagy festeni ahhoz, hogy optikailag tágasabbnak tűnhessen a lakás. Íme, 4 tuti ötlet!

c1.jpg

Túlméretezett árnyékolók

A kisebb ablakok az egész helyiséget sötétebbé, zártabbá tehetik. Nyilván nem lehetséges a falak szétverése és nagyobb nyílászárók berakása, de van egy sokkal könnyebb és olcsóbb megoldás: válasszunk nagyobb árnyékolót! Optikailag ugyanis kifejezetten jobb, ha nagyobb a függöny vagy más drapéria. Jó megoldás egy bambuszból készült árnyékoló is, amely bőven túlmegy az ablak határain.

Fel a magasba!

Ha széltében nem lehetséges, terjeszkedjünk hosszában! Használjuk ki a belmagasságot: válasszunk például hosszan lelógó lámpákat, amelyek felfelé irányítják a szemet. A fürdőszobába is jöhet magasra aggatott, akár a plafonról lelógatott nagy zuhanyfüggöny – ez mindenképpen legyen világos, mert a sötét színek optikailag kisebbítik a teret. Válasszunk különlegesebb polcokat, amiket magasabbra függeszthetünk – remekül mutatnak majd és még a tárolás kérdését is megkönnyítik.

Se túl kicsi, se túl nagy

A bútort a lakás méretéhez vegyük. Természetes, hogy kisebb otthonba nem férnek hatalmas kanapék és ágyak, de nem is kell sokkal kisebbet választanunk – a megfelelő méret nagyítja a teret. Ha nem fér el nagyobb szófa a nappaliban, különböző puffokkal, párnákkal tehetjük otthonosabbá a szobát, ráadásul így extra ülőhelyeket is kapunk.

Egy színpalettán belül

A kisebb terekben ajánlott óvatosabban bánni az extrább részletekkel. Persze a tér dinamikájának jót tehet, ha a kisebb bútorokon, kiegészítőkön feltűnik néhány elütő szín vagy forma, az alapokat azonban hagyjuk egyszerűen. A túl sok minta zsúfolttá teszi a lakást, az egymáshoz illő árnyalatok viszont otthonossá, letisztulttá varázsolják a tereket.

Ha mégis szeretnél belevágni a felújításba, de előtte lenne szakmai kérdésed, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9717367660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása