Így hatnak rád és az otthonod hangulatára a színek
2022. április 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így hatnak rád és az otthonod hangulatára a színek

Mára már tudományosan bizonyított tény, hogy a színek különböző hatással vannak az emberre. Ezért figyelnek oda annyira az éttermekben és a reklámoknál, és ezért is kell nekünk is ügyelnünk arra, hogy a saját otthonunkban a megfelelő színek uralkodjanak a különböző helyiségekben. Íme, a leggyakoribb színválasztások és hatásaik.

johnlewis_940180.jpg

Manapság egyre divatosabb a szürke szín használata, főleg nappalikban. Leginkább azért, mert nyugalmat és egyfajta eleganciát áraszt magából. De érdemes arra figyelni, hogy ne álljon önmagában, nehogy túl szomorkás legyen a szoba hangulata. Ezért dobjuk fel hozzá passzoló színekkel, például a kék különböző árnyalataival.

johnlewis_905520-836x1086.jpg

A fa nemcsak anyagként, hanem színként is uralkodik a szobán. Természetességet és nyugalmat áraszt magából, így rendkívül jól tud működni nappaliban, hálószobában vagy akár a dolgozószobában is, mivel itt még a koncentrálásban is segíthet. De óvatosan bánjunk vele, ne legyen túl sok!

shutterstock_616749836-836x1044.jpg

A narancssárga melegséget, boldogságot sugároz, és mindezt elég dinamikusan, frissítően. Emiatt nagyszerű választás például a fürdőszobába, ahol elkezdjük és befejezzük a napunkat. 

Ha narancssárga falat szeretnénk, akkor ajánlott csak egy vagy két falrészre tenni, ugyanis a mélyebb narancs túlságosan erőteljessé válhat nagyobb mértékben. Válasszunk hozzá kiegészítőket a narancssárga más árnyalataiban!

penneys_888044.jpg

A rózsaszín és a türkiz vidám, élénkítő hatása szuper hangulatot teremt a lányos hálószobákban. A legjobb, ha egy sötétebb padlószínnel párosítjuk, ami még jobban kiemelje ezeket a színeket. Jelenjen meg a textileken, főként a díszpárnákon!

Ha szeretnél egy komplett lakásfelújítást, de előtte lenne néhány szakmai kérdésed, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3717777314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása