„Szép, de inkább kerüld el”: a top 5 lakberendezési megoldás, amely egyáltalán nem praktikus
2022. július 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

„Szép, de inkább kerüld el”: a top 5 lakberendezési megoldás, amely egyáltalán nem praktikus

Szépnek szép, de sajnos nem praktikus: a magazinokban, fotókon gyakran látott lakberendezési megoldásokat nem minden esetben kell az otthonunkban is alkalmazni. A funkciót a legtöbb esetben érdemes az esztétika elé helyezni.

Mutatjuk a top 5 „szép, de inkább kerüld el” megoldást.

Az alább sorolt lakberendezési megoldások, bútorok kifejezetten szépek és szeretjük is őket, ám nem minden otthonba illenek. Érdemes vásárlás, újratervezés előtt többször is átgondolni, hogy az életvitelünkhöz valóban passzol-e, tényleg szükség van-e ráju

Nyitott polcok a konyhában

Nem praktikus megoldás, hiszen rászáll a por, megül rajta a zsír, a tisztítása pedig kifejezetten időigényes, és ha nincs időnk a rendrakásra, a rendetlenség azonnal ront az összképen. 

Tökéletes köztes megoldás egy üveges tálaló, vagy egy vitrin beszerzése: így látszik is, amit megmutatnál, miközben a nagymamától örökölt pohárkészletet is óvod.

shutterstock_610041530-e1649401571352.jpg

Lakkozott dohányzóasztal

A lakkozott, fényes felületen minden szennyeződés kétszer annyira feltűnő, mint a matt felületeken. Gyakorlatilag minden nap portalanítani kell, könnyen meglátszanak rajta az ujjlenyomatok és a pohárnyomokról. Válassz inkább matt felületet és olyan lerakót, amit könnyű tisztítani.

shutterstock_2081452513-e1649401565399.jpg

Puffok

A puff is inkább dizájnelem, mint praktikus használati tárgy. Nagyon jól mutathat kanapéhoz, de ha igazán őszinték akarunk lenni, eredeti funkcióját tekintve igen ritkán használjuk. Ülőalkalmatosságként valójában kényelmetlen, túl alacsony, nincsen háttámlája és gyakran még instabil is.

shutterstock_1870353346-e1649401599215.jpg

Pultra épített mosdók

Nagyon szép megoldás és modernné, letisztulttá teszi a fürdőszobát. Ám ez a dizájn sem ajánlott mindenkinek, a tisztítása nehézkes (főleg a tál és a pult találkozásánál), a víz hamar tönkreteheti a finom faburkolatot. 

Ha mégis e megoldás mellett döntünk, a pult burkolatának kiválasztásánál különösen ügyeljünk az ide illő anyag kiválasztására. A rusztikus faburkolatról ez esetben jobb lemondani.

shutterstock_1607161978-e1649401590993.jpg

Nyitott zuhany

A képeken az már ritkábban látszik, hogy zuhanytálca hiányában és a nem megfelelően kialakított lefolyónak köszönhetően a tisztálkodás után az egész fürdőszoba ázik. 

Egy vékony üvegajtó nem osztja meg nagyon a teret, de ha ragaszkodunk ehhez a megoldáshoz, ügyeljünk rá, hogy a helyiség kialakításakor a zuhany burkolata süllyesztett legyen, a lefolyó elvezesse a vizet.

shutterstock_1837812853-e1649402158632.jpg

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, tedd fel kérdéseidet szaktanácsadóinknak a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1617850239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása