4+1 hiba, amit elkövethetsz a nappali berendezésekor
2023. február 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4+1 hiba, amit elkövethetsz a nappali berendezésekor

A napunk legnagyobb részét a nappaliban töltjük. Éppen ezért nem is annyira ritka probléma, hogy mégsem érezzük magunkat komfortosan benne.

Az alábbiakban bemutatunk 4+1 tipikus hibát, amelyek elkerülésével közelebb kerülhetünk „a tökéletes nappalihoz.”

 

1. Csak egy stílust követünk

Otthonunk nem katalógusba készül, a legfontosabb az, hogy mi jól érezzük magunkat benne. Ha kizárólag csak a ’60-as évek retróját vagy a modern minimalizmust követjük, a hatás hideg és barátságtalan lesz. Keverjük bátran a különböző korokat és stílusokat!

stilus.jpg

2. Csak egy fényforrás van

Ha a fény csak fentről, középről érkezik, az hideg, barátságtalan hatást kelt – ráadásul nem is praktikus, hiszen esténként, olvasás közben kimondottan fontos lehet egy másik, irányított világítás. A legjobb megoldás, ha a fenti, középen elhelyezett lámpán kívül elszórva is helyezünk el a megfelelő pontokra kis fényforrásokat. Ezzel otthonosabb, barátságosabb érzetet keltünk a szobában.

feny.jpg

3. Nem figyelünk a textíliákra

A nappali szinte kívánja, hogy minél több puha anyaggal borítsuk be! A textilekben pedig az az egyik legjobb dolog, hogy olcsón alakíthatjuk át velük otthonunk hangulatát. A szőnyegeken, függönyökön és takarókon túl a díszpárnákra is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni: akár hanyagul a kanapéra dobva, akár szimmetrikus díszbe rendezve, a párnáktól lesz igazán hívogatóvá a nappali.

textil.jpg

4. Sok, kisméretű szobanövényt helyezünk el

A legegyszerűbben zöld növényekkel teremthetünk otthonos hangulatot. De nemcsak a locsolás folyamatát rövidíthetjük le, ha sok kis cserepes növény helyett egy nagy és mutatós zöldet választunk, hanem a teret is nagyvonalúbbá varázsolhatjuk. Egy mutatós aranypálma, egy szobafikusz vagy egy filodendron tökéletes választás lehet.

noveny.jpg

+1: Nem megfelelő a szőnyeg méretet

Egy túl kicsi szőnyeg rosszabb, mintha nem lenne szőnyeg. Egy nagy és széles szőnyeg optikailag növeli a teret, és melegebb hatást kelt.

Ha szeretnéd felújítani az otthonodat, és kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1618033052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása