Így rendezz be egy többfunkciós nappalit
2022. július 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így rendezz be egy többfunkciós nappalit

Egy nappalinak rengeteg funkciót kell betöltenie, és már a tervezéskor érdemes figyelembe venni pár fontos szempontot, hogy hibák nélkül kialakíthasd az életviteleteknek megfelelő teret, amiben jó érzés lenni.

Hogyan kombináljuk a kárpitos bútorokat?

A kérdés megválaszolása elsősorban a szoba adottságaitól függ. Az L alakú kanapé jól mutat kisebb terekben, illetve a fal mellett, de térválasztóként is funkcionálhat. Elegánsabb és légiesebb hatást kelt, ha két kanapét vagy fotelt szembeállítunk egymással. Kicsit eltolva, aszimmetrikusan elhelyezve még extrább az összkép, még az sem feltétel, hogy a darabok egyformák legyenek.

Elhagyható a kanapé?

Ha a család élete például az étkezőben, az asztal mellett zajlik, nincs szükség kanapéra. Attól nem kell tartani, hogy a hátunk, a derekunk megfájdul az üléstől, hiszen a szakemberek ma már kényelmes étkezőszékeket terveznek, maximálisan szem előtt tartva az üléskomfortot és a flexibilitást. Némelyik kárpitozott, karfás változat ugyanolyan kényelmes, mint a fotel. 

shutterstock_1835827411-1-e1648128144733.jpg

Beilleszthető a nappaliba egy home office sarok?

Ha mindenképpen a nappaliban kell kialakítani az otthoni munkahelyet, arra ügyeljünk, hogy az íróasztal, a székek és a tároló elemek illeszkedjenek a szoba stílusához. Mindegy, hogy egy szekreterről, bútorban kialakított írófelületről, antik darabról vagy saját magunk építette pultról van szó, igazítsuk a helyiség berendezéséhez. Kerüljük a tipikusan irodai hangulatot, amely tökéletesen idegen egy magánlakástól. 

Jó ötlet beszerezni egy zsúrkocsit?

Újra divatba jött ez a karakteres kiegészítő. Általában a szeszes italok tárolására használják: manapság kifejezetten trendi szem előtt tartani a mutatós üvegeket. A legtöbb modell kétszintes, kerekeken gördül és fogantyúval rendelkezik, kialakítás és stílus tekintetében azonban rengeteg típus közül válogathatunk. 

Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a kerekek passzoljanak a padlóhoz; vastag, hosszú szálú szőnyeghez például nagy kerekű darabot keressünk. Természetesen annak sem kell lemondani erről a dekorációs elemről, aki nem fogyaszt alkoholt, hiszen virágtárolóként vagy lerakóként is használhatjuk.

Mit tegyünk, hogy ne váljon játszótérré a nappali?

A problémát könnyen megoldhatjuk modern rendszerezőkkel. Vásároljunk egy játékos tárolót, amelyek a felnőttek tetszését is elnyerik, és jól beilleszthetők a nappali berendezésébe. 

shutterstock_1480226303-1-e1648128224929.jpg

Hogyan helyezzük el a falon a képeket?

Az elhelyezésnél a fő szempont, hogy ne legyenek túl magasan. A tervezésnél sokan elfelejtik, hogy többnyire a fotelben, a kanapén vagy az étkezőszéken ülve szemléljük a képeket. Sokkal izgalmasabb látványt nyújt a dekoráció, ha a festményt vagy fotót nem a kanapé vagy a tálaló mértani közepéhez igazodva tesszük fel a falra, hanem a szimmetriát megtörve játékosan kimozdítjuk a szabályok és elvárások világából. Ha több képből álló kompozícióban gondolkodunk, középről indulva, egy-egy kis eltolással helyezzük a falra a kiválasztott darabokat.

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd meg kérdéseiddel a szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6117850263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása