Íme, az 5 legnagyobb dekorhiba és az ellenszer, amivel elkerülheted mind
2022. augusztus 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Íme, az 5 legnagyobb dekorhiba és az ellenszer, amivel elkerülheted mind

Hiába szépek a bútorok, a lakástextilek, ízléses a hideg- és melegburkolat – ha nem figyelünk bizonyos fontos részletekre, oda a lakás jó hangulata. Mutatjuk az 5 leggyakoribb dekorációs hibát, és az is kiderül, hogyan lehet kijavítani őket!

1. Túl kicsi a szőnyeg

Sokan nem mérik le előre, hogy mekkora szőnyegre lesz szükség, illetve nem igazán tudják, hogy melyik méret mutatna igazán jól – itt kezdődik a leggyakoribb dekorhibák egyike. Amikor szőnyeget veszünk, igyekezzünk ezen alapszabály szerint választani: minden nagyobb, kárpitozott bútornak legalább az első lába férjen rá a szőnyegre. 

shutterstock_1816419788-e1654843688234.jpg

2. Rosszul állnak a függönyök

Gyakori dekorhiba, hogy a függöny alja a padló felett lebeg, vagy ha a karnis túl alacsonyra került, esetleg széltében nem hosszabb az ablaknál. Az ilyen megoldások sokszor diszharmonikus látványt nyújtanak. A függönyöket újra elhelyezni nem nagy munka, így ezt érdemes elsőként fixálni. 

shutterstock_529391299-e1654843714688.jpg

3. Nem megfelelő a képek elhelyezése

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a képeinket nem úgy helyezzük el, hogy a látvány lényegi része szemmagasságban legyen, hanem egyszerűen fal közepére tesszük őket. Ettől viszont a látvány azt mutatja, hogy nem a kép fontos nekünk, hanem az, hogy ne legyen üres a fal. 

Érdemes időt szánni arra, hogy megtaláljuk a képek helyét, tervezhetünk például galériafalat, ami még a legüresebb részeket, például a lépcsőfordulókat is feldobja. 

shutterstock_683190646-e1654843719254.jpg

4. Nem elég a fény

Ahhoz, hogy egy tér otthonos hatást keltsen, több fényforrásra van szükség. Nem csak a dekorhibák egyike, ha nem megfelelő a világítás, de a hangulatunkra is rossz hatással bír a sötét, nem jól megvilágított helyiség. 

Minél több „rétegben” vannak különböző fényforrások, annál jobb. Ha tehát csak egy csillárt használunk, már azzal is sokat javítunk a helyzeten, ha veszünk egy fali- vagy egy állólámpát, illetve minél több asztali fényforrást helyezünk el. 

shutterstock_1893143290-e1654843730142.jpg

5. Nem illik össze a csempe és a járólap

Alaposan gondoljuk át, hogy illenek-e egymáshoz az egy helyiségbe választott különböző burkolatok. Mielőtt mindent megvásárolunk, tegyük egymás mellé a burkolatokat, ugyanis, ha csak fotó alapján „próbáljuk össze” őket, csúnya meglepetések érhetnek.

Ha a berendezési hibákat már el tudod kerülni, de a lakásod, otthonod felújításához szakmai segítséget kérnél, keresd meg kérdéseiddel a szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr417880221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása