Ezt az 5 penészölő módszert ismerned kell!
2022. október 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt az 5 penészölő módszert ismerned kell!

Hideg időben sajnos kiemelten nagy az esélye, hogy felbukkan a penész az otthonunkban. Főleg a nedves, párás, rosszul szellőző helyeken okoz gondot az egészségre is káros penészesedés, vagyis főleg a fürdőszobában és a konyhában ajánlott a jelekre figyelni. A háztartási szerek közül most 5 olyat mutatunk, amiknek segítségével felvehetjük a harcot a penész ellen, és nem kerülnek sokba. Ráadásul a cikk végén egy extra tippet is elárulunk!

 

concept-cleaning-old-dirty-washbasin-with-rust-stains-limescale-soap-stains-bathroom.jpg

1. Sütőpor 

Helyezz el egy tálnyi sütőport a fürdőbe, konyhába, a por magába fogja szívni a levegőből a nedvességet, szinte elszívja a penészgombák elől a lehetőséget, hogy elszaporodjanak. A páratartalmat ugyanígy egy tál sóval is lehet csökkenteni. 

2. Szódabikarbóna

Kevés vízzel elkeverve készíts sűrű masszát, ezzel súrold át azokat a felületeket, ahol penészesedés nyomait fedezed fel.

3. Ecet

Az ecetes lemosó elkészítéséhez szükség lesz egy liter felforralt vízre, egy deciliter 20%-os ecetre. A keveréket öntsd szórófejes flakonba, majd a penészes területekre fújd rá, végül dörzsöld át a felületet.  

4. Teafaolaj

A teafaolaj annyira erős, hogy még a feketepenészt is el tudja pusztítani. A nehezen hozzáférhető helyeken érdemes hígítatlan teafaolajat csepegtetni a penészfoltra, majd fél óra várakozás után le lehet öblíteni a felületet. 

washing-tiles-wall-closeup-female-hand-rubber-glove-washing-tiles-wall-with-yellow-rag.jpg

5. Ezüstkolloid

Egyre többen használják ezt a szert is a háztartásban. Érdemes ezzel áttörölni például a szilikonos tömítéseket és a fugákat.

+1 tipp:

Ezek a módszerek sokat segítenek a következő felújításig. De még könnyebbé tehetjük a dolgunk, ha a felújítás alkalmával olyan penészesedésmentes, vízálló, vízlepergető, páraáteresztő segédanyagok vagy festékek kerülnek beépítésre, amikkel elejét vehetjük a penészesedésnek egy életre! 

Keresd a DropEffect® jelölést (vízlepergető) és a BioBlock® jelölést (penészesedésgátló) a termékeken! Ilyen például többek között a Silancolor termékcsalád, az Ultracolor Plus fugázóanyag, vagy a MAPESIL AC penészálló, ecetsavas szilikon hézagkitöltőt.

Ha szeretnél további tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6017927477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása