Így használd a színeket, ha harmonikus otthonra vágysz
2022. október 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így használd a színeket, ha harmonikus otthonra vágysz

A színek hangulatot keltenek, jellemeznek minket, és képesek arra, hogy meghatározzák, hogyan érezzük magunkat. Ezért rendkívül fontos, hogy milyen színekkel veszed körül magad otthon. Most mutatunk pár példát arra, hogy melyik szín hogyan passzol a másikhoz, és melyiket érdemes összekombinálni mivel.

 

Amikor a meghatározó színeket keressük az otthonunkba, általában 3 alapszabály közül választhatunk.

1) Egy csoporthoz tartozó színek

Azt jól megtanultuk, hogy a színeket két csoportba oszthatjuk: hideg és meleg színek. Ha az egyik csoportból választjuk ki az összes színt, harmonikus eredményt kapunk. Ezért passzol egymáshoz a kék és a zöld minden árnyalata. Vagy az is kiválóan néz ki, ha a meleg színeket semlegessel kombináljuk össze: egy lágy bézs a csokoládébarnával vagy a mély narancssárgával mindig jól mutat.

color-combinations-19-1551734568_1.jpg

2) Komplementer színek

Jól tudjuk azt is, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és ez a megállapítás a színek esetén is működik. Bátran össze lehet párosítani a komplementer színeket, csodálatos eredményt fogunk kapni. Például a korallszín és az akvazöld kombinációja biztosan nyerő választás, bárhova is kerül az otthonunkban. 

color-combinations-18-1551734567_1.jpg

3) Monokróm megoldás

Választhatunk egy színt különböző árnyalatokban. Ez az eljárás kifinomult megjelenést kölcsönöz az otthonunknak, és szinte minden esetben jól működik, képtelenség hibázni. A végeredményt kombinálhatjuk fehérrel és feketével, de szigorúan csak az egyikkel. Így mindig lenyűgöző eredményt kapunk.

color-combinations-9-1551734220_1.jpg

Ha kedvet kaptál a falak átfestéséhez a fenti ötletek alapján, nézz körül a Mapei falfestékei közül. Biztosan megtalálod a megfelelő színt és árnyalatot a hatalmas kínálatból. Ha pedig szeretnél további tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon.

 (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6117927485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása