Íme, a 7 legfontosabb lakberendezési trend 2023-ban
2023. február 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Íme, a 7 legfontosabb lakberendezési trend 2023-ban

A 2023-as év lakberendezési divatát 3 dolog határozza meg: az egyszerűség, a természet szeretete és a kényelem. A cikkből kiderül, melyek azok a dolgok, amiket idén nagyon fogunk szeretni!

Szerethető, könnyed konyhák

A teljesen beépített, monstrum szekrényekkel telezsúfolt konyhák ideje lejárt. A belsőépítészek ma már arra törekednek, hogy minél kevesebb zárt szekrénnyel nehezítsék a teret, és inkább nyitott polcokkal tegyék szellősebbé és szerethetőbbé a konyhákat. 

szellos-konyha.jpg

Csíkok minden mennyiségben

Óriásit fog futni idén minden, ami csíkos. Bárhol is vetjük be, biztosan ütni fog. Érdemes a csíkost más geometrikus mintákkal együtt használni. Még erősebb hatást érhetünk el, ha a falak színében is megjelenik a csíkos felületek színvilága.

csikok.jpg

Biofil dizájn

Előtérbe kerül a biofil-design, mely a természet szeretetére összpontosít. Ennek jegyében a bútorok és a használati tárgyak úgy illeszkednek a térbe, hogy a legkevésbé tűnjenek előre gyártottnak.

biofil.jpg

Nagyméretű természetes kőlapok

A vizesblokkok körüli burkolatok is a természetesség irányába mozdulnak el 2023-ban. Igen elegáns megoldás a nagyméretű természetes kőlapok használata, ezen belül is a karakteresen erezett márványlapok a leglátványosabbak. 

termeszetes-ko-burkolat.jpg

Finom árnyalatok

A semleges, meleg és hangulatos megjelenéshez 2023-ban néhány extra elem úszik a képbe – legalábbis, ami a színeket illeti. A hagyományos földárnyalatok továbbra is divatban maradnak, de előtérbe kerülnek a megnyugtató, mély tónusok is. Így például az erősebb mustár és szilvás árnyalatok, illetve a mohazöld is divatos lesz. De a lágyabb zsályát és a puha, barnás földszíneket is bátran választhatjuk.

szinek.jpg

Leheletnyi arany

Az arany visszatért! Az arany a meleg árnyalatok vonalába stílusosan illeszkedik, bizonyos mértékben kiszorítva a hidegfényű fémes felületeket.

arany-cuccok.jpg

Plédek és pokrócok

A puha, meleg takaró nem hiányozhat egyetlen otthonból sem. Egyrészt jó érzés beleburkolózni a hűvös estéken, másrészt a lakberendezési trendek szerint szinte kötelező darab lett. A hálószobákban a nehéz ágytakarókat váltják a plédek, a nappalikban a kanapéra terítve fontos látványelemként működnek. 

pled.jpg

Ha nemcsak a lakberendezéshez, de a felújításhoz is kedvet kaptál, de kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1318022656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása