7 mini átalakítás, és azonnal megváltozik az otthonod hangulata
2022. október 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 mini átalakítás, és azonnal megváltozik az otthonod hangulata

Frissítsd fel az otthonod a gyors és egyszerű lakásdekorációs tippekkel! Nem kell nagy átalakításokra gondolni: meglepő változást lehet elérni el egy-egy apró alakítással. Íme, 7 mini átalakítás ötlet, amit érdemes kipróbálni. 

Rendezd át a képeket 

A képek nálad is évek óta ugyanott helyezkednek el? Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy szinte már nem is vesszük észre őket. Ha áthelyezzük őket, ismét a figyelem központjába kerülnek, így szinte olyan érzés lesz, mintha új alkotások kerültek volna a falra. 

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_02_3.jpg

Tegyél fel tükröket

A tükrök megsokszorozzák a helyiségekben a fényt, megnyitják a teret, remek vizuális hatást nyújtanak. Ha már vannak tükrök a falon, próbáld ezeket is áthelyezni, csakúgy, mint a faliképeket. Ha nincsenek, akkor kisebb csoportban kísérelj meg néhány különböző formájú és méretű tükröt elhelyezni. Pompás és egyedi látvány lesz!

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_05_3.jpg

Tegyél le színes szőnyeget

A csíkok (legfőképp a fekete-fehér variációk) nagyobb tér illúzióját keltik, míg a minták inkább életet, mozgalmasságot visznek egy belső térbe. Nem érdemes világos szőnyeget letenni oda, ahol nagy esély van arra, hogy folyton lábnyomok vagy ételfoltok éktelenkedjenek rajta. 

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_06_3.jpg

Szerezz be új díszpárna huzatokat

A díszpárnáknak varázslatos hatásuk van egy helyiségben. Nem kell, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz. A megfelelő szín- és mintakontrasztok nagyszerűen illeszkednek egymáshoz. Ha nyugodtságra és letisztultságra vágyunk, válasszuk inkább a szelídebb, diszkrét árnyalatokat, a pasztellszíneket. Ha viszont a mozgalmas hangulat a cél, inkább az élénk színek javasoltak. 

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_04_3.jpg

Akassz fel növényeket

A növényekkel behozzuk a természetet a lakásba. Jobb levegőt biztosítanak, szóval ez a tipp még az egészségünknek is jót tesznek. Makramé akasztóval szinte bárhonnan lelógathatjuk őket.

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_07_3.jpg

Cseréld le a zuhanyfüggönyt

A fürdőszoba megszokott hangulatát könnyedén feldobhatjuk egy új zuhanyfüggönnyel. Ez az egyik leggyorsabb, és legolcsóbb módja a vizes helyiség megújításának. Ha nincs zuhanyfüggöny, helyezz el vázában színes vágott virágot a mosdón vagy a fürdőszobai polcon.

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_12_3.jpg

Válts illatot

Minden otthonnak megvan a maga jellegzetes illata. A lakásba belépve már nem érzékeljük, de ha egy új illatot hozunk be, azonnal tapasztalni fogjuk, hogy milyen nagy hatást eredményezhet egy ilyen aprócska változtatás.

15_mini_atalakitas_dekoracios_otlet_amivel_akar_azonnal_feldobhatod_otthonod_hangulatat_15_2.jpg

Ha pedig nagyobb felújításba vágnál bele, és szeretnél szakmai tanácsokat kapni az otthonod megszépítésével kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6417927601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása