Fürdőszoba-terápia: apró trükkök, hogy jól érezd magad a fürdőszobában
2022. november 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Fürdőszoba-terápia: apró trükkök, hogy jól érezd magad a fürdőszobában

A fürdőszoba az a hely, ahol kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és regenerálódhatsz. Minél kisebb, annál nagyobb kihívást jelent a berendezése vagy akár a tárolás. Pedig ebben a helyiségben számtalan apróságot kell ízlésesen és lehetőség szerint praktikusan eltárolni. Ezért nem árt, ha van a tarsolyunkban néhány trükk, amivel ez könnyedén megoldható.

 

Miért ne dobhatnád fel néhány igazán egyszerű, de annál nagyszerűbb ötlettel, hogy minden alkalommal megújulva léphess ki onnan? Az itt bemutatott apró trükkökkel gyerekjáték lesz a fürdőszoba-terápia.

empty-tabletop-product-display-with-blurred-bathroom.jpg

Kád vagy zuhanyzó?

Fontos kérdés, amit már a legelején el kell dönteni, a típussal együtt. Extra kicsi fürdőszobában valószínűleg megéri feláldozni a kádat néhány extrán fontos centimétert cserébe. Ahol azonban elfér kád, szabad a döntés.

Törülköző és más textilek

A színek nagyban befolyásolják a hangulatunkat, ezért nem csak a fürdőszoba burkoló anyagainak és falainak színe, hanem például a törülközők és egyéb kiegészítők színe és textúrája is számít. 

Ha pedig még a törölközőszárító sem fér be, akkor egy jól elhelyezett fém sínnel, az ajtó vagy a mosdó alatti szekrény is betöltheti ezt a funkciót.

vintage-ethnic-pattern-towels-green-red-with-design-space.jpg

Ha van fürdőszobaszekrény

Ha elfér egy vagy akár több szekrény a fürdőszobában, akkor például a hajszárítót az egyik szekrény ajtajának belsejére érdemes rögzíteni, ahonnan egyszerűen elővehető és ugyanoda könnyen vissza is tehető.

Ha nincs fürdőszobaszekrény

Sok esetben a fürdőszobaszekrény rejti törülközőket, a fésűt, hajkefét, smink vagy borotválkozó felszereléseket. De nem minden fürdőszoba rendelkezik akkora méretekkel, hogy egy szekrény is beférjen. Ilyen esetekben jönnek jól, a sokoldalúan felhasználható polcok.

sink-mirror-near-bathroom-door.jpg

A polcok elhelyezhetőek a mosdó vagy akár a wc felett is. A tárolás pedig összeköthető akár dekorációs célokkal is, amennyiben egy-egy ízléses kosarat vagy dobozkát fel tudunk függeszteni egy jól látható, de a szabad mozgást nem zavaró helyre. 

Ha szeretnél szakmai tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9817948970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása