Imádni fogod ezt a 3 izgalmas lakberendezési stílust
2022. november 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Imádni fogod ezt a 3 izgalmas lakberendezési stílust

3 izgalmas és különleges ötletet mutatunk, amellyel felfrissítheted az otthonod, méghozzá természetes módon.

A lakberendezés manapság szívesen merít inspirációt a természetből. Ez nem véletlen: mi, emberek vonzódunk a természetes, földi értékek iránt, a kézzel készült mindig nemesebb értékkel bír számunkra, mint a gépi technológia.

Az ember alapvetően természeti lény. Ezért ezt az igényünket próbáljuk legalább azzal kielégíteni, hogy otthonunkba igyekszünk minél több természetes anyagot, felületet betervezni és beépíteni. Az alábbi 3 trend szintén a természetes és a kézzel készített megoldásokat tartja szem előtt.

stilusok_a_nagyvilagbol_04_1.jpg

Kapcsolat az ember és a természet között: biofília

Létrehozhatunk kisebb sarkokat otthonunkban, ahol megszabadulhatunk a televíziótól és minden mesterségesen létrehozott technológia hatásától. Kialakíthatunk egy kis belső kertet, egy kisebb oázist az udvaron, vagy az egyik szoba előterében, melyben a nappali kényelmes, természetes anyaggal áthúzott kanapéjáról gyönyörködhetünk.

stilusok_a_nagyvilagbol_06_1.jpg

Egyszerre Észak és Japán: Japandi

A Japandi belsőépítészete két stílus: a skandináv és a japán stílusjegyek összeolvadásából született. 

Elsőre talán furcsának tűnhet, miért ötvözzük ezt a két, a világ majdhogynem ellentétes pontjáról származó stílust, pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: mindkettő a minimalizmusból gyökeredzik. 

A skandináv részleteket a fehér és a hűvös tónusok jellemzik, a japán terek finom eleganciáját a meleg árnyalatok teszik otthonossá. Három kulcsszó jellemzi a hibrid Japandi stílust: a kényelem, a természetesség és a fenntarthatóság.

Bátran kombinálhatjuk a skandináv formatervezés egyszerű, letisztult modern stílusát a japán esztétika időtlen eleganciájával. Végeredményül egy olyan térélményt kapunk, mely a két világ legjobbjait ötvözi.

stilusok_a_nagyvilagbol_08_1.jpg

A régi világ dicsérete: Wabi-Sabi

A régi, a kopott szépségének kiemeléséről szól ez a trend. A korábbi generációktól örökölt vagy a használt piacokon lelt kincseink saját élettel, tisztelendő múlttal rendelkeznek, és kifejezetten jól mutatnak a modern belsőépítészeti térbe illesztve, életet lehelnek a környezetbe.

Ha szeretnél szakmai tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9517950804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása