Pazar megoldások kicsi konyhákhoz: így fog elférni minden
2023. április 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Pazar megoldások kicsi konyhákhoz: így fog elférni minden

A kis konyhák legfőbb problémája általában az, hogy nem férünk el benne kényelmesen, lehet bármekkora, akkor is kicsinek érezzük.

Ha a méreteken nem is tudunk mindig változtatni, pár trükkel könnyedén praktikusabbá és helytakarékosabbá varázsolhatjuk a kis konyha területeit is. 

Egy kisebb alapterületű konyhában mindig nagy dilemmát okoz az elrendezés és a bútorok kiválasztása. A tárgyak is nehezebben találják meg a helyüket. De egy kis konyha is tud esztétikus, illetve praktikus lenni, ha jól használjuk ki a helyiség adottságát. Íme, pár jól hasznosítható ötlet.

Kis konyha, nagy rendszeretet

Legfontosabb persze az, hogy tartsunk mindig rendet a kis területű konyhában. Az elől hagyott tányérok, poharak pár pillanat alatt ellephetik a főzőterületünket, ami se nem esztétikus, se nem kényelmes. Ahhoz viszont, hogy rendet tudjunk tartani, meg kell találnunk a tárgyak helyét.

shutterstock_1362926765-e1673817861621.jpg

Csak ha szükség van rá: lehajtható lapú asztalka

Az olyan lakásokban, ahol az étkező és a konyha egy helyiségben vannak, rengeteg fölösleges helyet foglal el az asztal. Egy falra szerelhető, lehajtható bútorral viszont máris megszüntethetjük ezt a problémát.

shutterstock_1477243826-1400x933.jpg

A nagyobb munkafelületért

Egy kis konyha úgy lesz igazán praktikus, ha a fiókokat a legjobban kihasználjuk. Használjunk rendezőket, alakítsunk ki titkos rekeszeket. Ezekbe pedig pakoljuk be az összes olyan eszközt, gépet, amit éppen nem használunk, így a munkafelületünk is sokkal nagyobb lesz.

shutterstock_171378521-e1673815521589.jpg

Használjunk ki minden helyet

Sokszor megfeledkezünk a falakról, pedig ezeket is nyugodtan kihasználhatjuk. A falra szerelhető polcokkal, akasztókkal nem csak a rakodófelületet növelhetjük, hanem akár díszítőelemként is használhatjuk.

A munkalap és a felső szekrény közötti falszakaszra felfúrt plusz polcok és az akasztókkal ellátott sínek kis konyha esetében szinte nélkülözhetetlenek. Itt tárolhatunk vágódeszkát, fakanalat, merőkanalat, csészéket és bögréket vagy akár tésztaszűrőt is.

shutterstock_610041530-e1673815624751.jpg

Ha nem rendelkezünk kamrával viszont konyhaátalakítás, felújítás előtt állunk, mindenképpen számoljunk a kamraszekrény betervezésével. A kamraszekrény egy speciális kamravasalattal ellátott szekrény, amelyet kihúzva jól áttekinthetően tárolhatjuk a száraz élelmiszereket. Amellett, hogy áttekinthető a tárolás, nagyon helytakarékosan is oldhatjuk meg a különböző konzervek, tészták, olajok, fűszerek vagy például lisztek tárolását.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, viszont további kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9018068650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:48:23

Köszönjük a cikket! Üdv Kerma
süti beállítások módosítása