5 skandináv módszer, amivel könnyen felfrissítheted az otthonod
2023. augusztus 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 skandináv módszer, amivel könnyen felfrissítheted az otthonod

A skandinávok úgy alkotnak letisztult enteriőröket, hogy közben otthonaik sosem lesznek unalmasak. Íme, 5 inspiráló skandináv trükk a lakás hangulatának felpörgetésére, egy otthonon belül!

#1 Vidd be a természetet

Még a legridegebben berendezett lakást is felélénkíthetjük néhány zöld szobanövény stratégiai elhelyezésével – de érdemes minél több, minél nagyobb darabot választani, mert nincs olyan, hogy túl sok szobanövény. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak jól mutatnak, de a levegőt is tisztítják, valamint a közérzetet is javítják.

mapei-termeszet.jpg

#2 Használj természetes elemeket

Az első ponthoz szorosan kapcsolódik a második. Fa, papír, pamut, kő, kerámia… Ha a mesterséges anyagokból készült elemeket természetes hatású anyagokból készült bútorokkal, kiegészítőkkel vagy akár egyéb megoldásokkal kombináljuk, biztosak lehetünk benne, hogy változatos és üdítő lesz az összkép.

mapei-termeszet2.jpg

#3 Játssz a méretekkel

Sokan nem használják ki a különféle bútor- és kiegészítőméretek nyújtotta lehetőségeket. Dinamikus hatást érhetsz el, ha túlméretezett bútorokat vagy dísztárgyakat használsz kisebb elemekkel párosítva.

mapei-termeszet3.jpg

#4 Jöhetnek a kockák

Ha unalmas az étkező vagy a konyha, akkor a hagyományos terítő helyett válasszunk valamilyen hangsúlyos darabot – ez csupán egy apró kiegészítő, mégis meglepően erős hatást érhetünk el vele, akár új fókuszpontot is teremthetünk a helyiségben.

mapei-kockak.jpg

#5 Ne félj a mintáktól

Bátran nyúljunk a mintákhoz, bízzunk a saját ízlésünkben. Csíkok, kockák, geometriai alakzatok: a neutrális színekkel berendezett, letisztult enteriőröket könnyedén feldobhatjuk velük!

mapei-mintak.jpg

Kedvet kaptál egy komolyabb felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szakmai kérdésem van

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7618164068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tusi56 2023.08.21. 09:47:09

"Dinamikus hatást érhetsz el, ha túlméretezett bútorokat vagy dísztárgyakat használsz kisebb elemekkel párosítva." Jó lenne, ha a fotó ezt szemléltetné.
süti beállítások módosítása